Kuře na zelí (recept od dědy)
Krucifix, a co je v tom 'koreni na kure" ? Nase babicky ani mamy zadne 'koreni na neco " nepouzivaly, zato pouzivaly vsechna mozna koreni, zrejme byly inteligentnejsi nez dnesni line kucharky, ktere zrejme nechapou ze ty zazracne smesy jsou od ruznych vyrobcu ruzne, lepsi i horsi.
Podobné recepty jako Kuře na zelí (recept od dědy)
Kuře na zelí recept
Do pekáče rozložíme pokrájené a okapané zelí tak, aby byla v pekáči vrstva alespoň 1 cm. Zelí zakryjeme oloupanou cibulí nakrájenou na plátky. Na cibuli rozložíme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny. Jak naporcovat kuře. Pečeme při 200 °C, až je kuře měkké.
Podobné recepty jako Kuře na zelí
Pečené kuře, plněné kysaným zelím recept
Porce: ,4. cca 1300 g kuřete. 700 g kysané zelí (velká sklenice) 100 g klobásy , nejlépe pálivé (maďarská) 100 g anglické slaniny. 1 cibule (větší) 3 stroužky česneku. sůl. koření na pečené kuře.
Podobné recepty jako Pečené kuře, plněné kysaným zelím
Pečené kuře se zelím recept
Suroviny. 1 kuře. zelí kysané měla jsem domácí (podle velikosti plecháčku) 20 dkg anglické slaniny. podle chuti špek. cibuli. sůl. pepř.
Podobné recepty jako Pečené kuře se zelím
Zapečené kuře se zelím
Postup přípravy receptu. 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky; cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka; kuřecí čtvrtky nasolíme a okořeníme červenou paprikou. 2. Do vysokého pekáče (netřeba vymazávat), rozložíme cibuli, na ní naskládáme brambory, každou vrstvu brambor osolíme a o
Podobné recepty jako Zapečené kuře se zelím
Kuře se zelím a bramborem
Postup přípravy receptu. 1. Kůře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm velká kolečka, klobásu nakrájíme také na kolečka. Zakysané zelí i se šťávou poklademe na dno zapékací skleněné misky, promícháme s klobásou a bramborami. Na tuto směs poklademe osolené a opepřen
Podobné recepty jako Kuře se zelím a bramborem
Krkonošské kuře plněné červeným zelím
Krkonošské kuře plněné červeným zelím Zdroj: Krkonošská kuchařka. 9x. Zelí je s nejvyššími českými horami nerozlučně spjato. Ve Vysokém nad Jizerou se po staletí pěstovalo a stále pěstuje červené špičaté Vysocké zelí, bohatý zdroj vitaminu C a dalších cenných látek. Sklízí se v říjnu a naložené vydr
Podobné recepty jako Krkonošské kuře plněné červeným zelím
Kuře pečené na kysaném zelí s česnekem recept
Na dno pekáče dáme kysané zelí (bez šťávy). Na zelí dáme naporcované kuře okořeníme, na něj nakrájený česnek a cibuli, podlijeme vodou. Pečeme zakryté 45 minut na 220°C, poté odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut na 250°C. Podáváme s brambory nebo bramborovým knedlíkem. Uvařeno.
Podobné recepty jako Kuře pečené na kysaném zelí s česnekem
Kuře se zelím a knedlíky z jednoho pekáčku recept
Nahoru na kuře dáme 3 plátky másla. Kuře lehce podlijeme vodou. Pekáč uzavřeme a pečeme 30 minut. Doba pečení kuřete v troubě a jak poznat hotové maso. Mezitím umícháme těsto na knedlíky ze všech vyjmenovaných surovin. Utvoříme koule a položíme je kolem kuřete na zelí. Pekáč přikryjeme a pečeme dalš
Podobné recepty jako Kuře se zelím a knedlíky z jednoho pekáčku
Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát recept ...
Připravené papriky naplním kysaným zelím. Na dno každé sklenice dám půlku většího bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře a trošku na měsíčky pokrájené cibule. Papriky do sklenice dám nejprve dvě odříznutou špičkou nahoru a pak 1 špičkou dolů. Zaliji lákem, otřu papírovou utěrkou h
Podobné recepty jako Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát ...
Country pečené kuře na kysaném zelí recept
Kuře rozporcujeme na 8 dílů (křídla, prsa, horní a spodní stehna), osolíme a posypeme směsí koření. Připravené kousky kuřete naklademe na kysané zelí. Pečeme cca 1 hod (v troubě pod pokličkou při 180 - 200°C) dozlatova. Při pečení a obracení postříkneme pivem a poklademe plátky másla. Podáváme s bra
Podobné recepty jako Country pečené kuře na kysaném zelí
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem recept
Postup přípravy. Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Podobné recepty jako Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Párky se zelím (Polské jídlo) recept
500 g párků či uzených klobás nakrájených (na hranolky) 1 velká cibule nakrájena na proužky. 1/2 středního zelí. 1 šálek vody. 1 šálek bílého vína. 1 mrkev nakrájená (na hranolky) 3 střední brambory oloupané (a nakrájené na hranolky) sůl. pepř.
Podobné recepty jako Párky se zelím (Polské jídlo)
Kuřecí vývar recept
Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít jako základ omáček, nebo zamrazit na jakékoli další použití ...
Podobné recepty jako Kuřecí vývar