Kulajda jihočeská recept
Kulajda jihočeská. Recept ještě nebyl hodnocen. Sušené houby nejprve namočíme na půl hodiny do vody, poté v sítku propláchneme. Čerstvé nakrájené houby dáme do vody přejít varem, pak v sítku….
Podobné recepty jako Kulajda jihočeská
Poctivá kulajda s liškami recept
Kulajda chutná nejlépe druhý den – podáváme ji horkou, někomu však více chutná studená…. Aronoele. Kuchařka: Aronoele. Uvařeno. Uvařeno Do oblíbených. Ohodnoťte recept. Na másle zpěníme v hrnci cibuli, poprášíme moukou a asi 2 minuty mícháme, pak zásmažku zalijeme 1 a ½ litrem studené vody a důkladn
Podobné recepty jako Poctivá kulajda s liškami
Kulajda
Za stálého míchání ještě chvíli provaříme. Podle chuti kulajdu okyselíme octem, přidáme nasekaný kopr a osolíme. Nakonec rozklepneme vejce a zlehka je ponoříme do polévky. Při mírném varu je povaříme asi 2 minuty a po odstranění hrnce z plotny necháme ještě 5 minut dojít. Polévku můžeme podávat s če
Podobné recepty jako Kulajda
Domácí chléb
Domácí chléb si upečeme snadno doma v troubě. Nejlépe chutná samostatně, čerstvě upečený, s dobrým máslem nebo sádlem, s různými pomazánkami, ale také jako příloha k polévkám, gulášům a jiným masovým jídlům. Nejprve si připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlažné vody. Necháme vzejít na teplém
Podobné recepty jako Domácí chléb
Kyselo recept
Kvásek necháme přes noc ve vlažné vodě nabobtnat, zároveň si s ním v jiném kastrolku (misce) namočíme i houby. Druhý den uvaříme zvlášť houby s kmínem, přidáme ke konci i brambory nakrájené na kostičky. Přidáme nabobtnalý kvásek a podle hustoty,jakou máme rádi, přidáme vodu.
Podobné recepty jako Kyselo
Každodenní chléb (2-2-1) recept
Postup přípravy receptu. 400 g kvásku získáme smícháním 40 kvásku z lednice, 180 g žitné chlebové mouky a 180 g vody. Dobře promícháme a zakryté necháme vykvasit přibližně 9–12 hodin. Do mísy k hotovému rozkvasu přilijeme vodu, přisypeme mouku, nezapomeneme přidat sůl a kmín a uhněteme příjemně tvár
Podobné recepty jako Každodenní chléb (2-2-1)
Kváskový chléb bez hnětení recept
25 g pravidelně krmeného žitného kvásku (vedeného minimálně 14 dní - viz. odkazy v poznámce) 150 g žitné celozrnné mouky 300 g pšeničné chlebové mouky 320 g vody (převařené) 10 g soli 1/2 lžičky drceného kmínu 1/4 lžičky mletého kardamomu
Podobné recepty jako Kváskový chléb bez hnětení
Domácí chleba
Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí kmínový chleba recept
Postup přípravy receptu. Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme ho nakynout. Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Pak těsto propracujeme a
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš recept ...
Po uplynutí dané doby do kvásku vmícháme zbytek surovin – asi 20 g z hladké mouky jsem si nechala na podsyp. Těsto necháme vykynout, téměř 2 hodiny, po prvních 50 minutách je dobré je promísit (přetužit). Z vykynutého těsta uděláme bochník (nebo dva menší), který dáme vykynout do ošatky.
Podobné recepty jako Pšeničný chleba s dvoustupňovým kváskem poliš ...
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta ...
Ke kvásku potom zbylé ingredience. Jen tedy sůl nedávejte přímo do kvásku, ale někam ke stěně mísy. No a zadělejte těsto. Podle potřeby přisypávat mouku nebo přilít mléko. Těsto nechte min. 1 hodinu kynout.
Podobné recepty jako Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta ...
Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky recept ...
Ohodnoťte recept. Všechny suroviny dáme do formy pekárny, neprve tekuté, pak sypké. Kvásek a droždí až nahoru na mouku tak, aby se vzájemně nedotýkaly.Použijeme….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb se slunečnicovými a chia semínky ...
Kváskový kmínový chléb recept
K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut. Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1-1,5 hodiny (v letních vedrech budou časy kratší), pak stěrkou vyškrábneme na lehce pomouč
Podobné recepty jako Kváskový kmínový chléb
Chleba s prefermentem a lžící kvásku recept
Z nachystaných surovin odebereme 150 g vody, 150 g hladké mouky a droždí, umícháme a zakryté necháme 10-12 h pracovat. Vykvašený preferment dáme do pekárny, přidáme všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Po jeho ukončení pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto dokynout, pokud to vůbec
Podobné recepty jako Chleba s prefermentem a lžící kvásku
Kulajda z naložených a sušených hub recept
Kulajda z naložených a sušených hub. Hodnocení receptu je 5. 5.0 58×. Ohodnoťte recept. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme houby, které jsme si předem namočili do teplé vody. Zalijeme vývarem a vodou z hub, přidáme…. mika59. Polévky 25 názorů. 1/5.
Podobné recepty jako Kulajda z naložených a sušených hub
Chleba s křupavou kůrkou recept
Hella:tak sem to včera nevydržela a zkusila zadělat i z čerstvého droždí,zatím to vypadá dobře,těsto kyne,až ho upeču,podám hlášení,včetně fota,sem na to sama zvědavá každopádně posílám bodíka už teď. Odpovědět
Podobné recepty jako Chleba s křupavou kůrkou
Bramborový chleba III. recept
Postup přípravy receptu. Z vlažné vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto. Necháme ho nakynout, pak vytvarujeme bochník a ten na plechu s papírem necháme znovu vykynout. Pomašlujeme vejcem s vodou a dáme upéct do vyhřáté trouby (200°C/45-55 min).
Podobné recepty jako Bramborový chleba III.
Podkrkonošské kyselo recept
KVÁSEK Z CHLEBOVÉHO TĚSTA S KOUSKEM DROŽDÍ Rozpis: 200 g pšeničné nebo žitné mouky celozrnné nebo jejich směs, voda, 50 g droždí Postup: Z mouky a vody uhněteme těsto podobné chlebovému. Utvoříme bochníček, na povrchu ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme den, dva při pokojové teplotě. Je-
Podobné recepty jako Podkrkonošské kyselo
Domácí chléb z trouby recept
Postup přípravy receptu. Mouky smícháme dohromady, přidáme droždí, sůl, vodu, semínka. Necháme v teple v sáčku, či dobře těsnící míse 8-10 hodin kynout. Poté vyhřejeme troubu na 230 stupňů a vložíme do trouby vyhřát menší pečící formu s víkem 20-30 min.
Podobné recepty jako Domácí chléb z trouby
Kvásek z fermentované ovocné vody recept
Přezrálé jablko nakrájíme na kousky (včetně jadřince, vykrojíme jen bubáka a utrhneme stopku) a vložíme ho do klasické zavařovací sklenice. Přidáme menší hrsku rozinek, zalijeme převařenou vodou, zakryjeme víčkem a necháme v teple kvasit. Během kvašení můžeme párkrákt lžící promíchat.
Podobné recepty jako Kvásek z fermentované ovocné vody
Bagety s prefermentem a kváskem recept
1 g čerstvého droždí kvásek: 100 g čerstvého žitného kvásku (50 g vody, 50 g žitné chlebové mouky) Dále: 120-130 g vody 25 g oleje lžička cukru 2 lžičky soli 30 g mletých ovesných vloček 200 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky
Podobné recepty jako Bagety s prefermentem a kváskem
Pokus o žitné pečivo recept
1/3 balíčku čerstvého droždí 1/2 lžičky cukru 1/4 hrnku vlažné vody lžička mouky. Postup přípravy receptu. Suché složky jsem smíchala a zadělala vodou a vzešlým kváskem. V průběhu kynutí neuškodí 1-2x "ztužit". Po vykynutí jsem vytvořila 6 žemlí a upekla, cca 15 minut. Těsto s převahou žitné mouky s
Podobné recepty jako Pokus o žitné pečivo
Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak) recept ...
Vyndejte ztracené vejce děrovanou naběračkou a opatrně ho vyloupněte z folie (oloupejte ji). Ihned ztracené vejce servírujte do talíře s kulajdou. A protože jsem milovník koření a bylinek, tak jsem si porci kulajdy ozdobila pár lístečky čerstvého tymiánu a okořenila čerstvě namletým růžovým pepřem.
Podobné recepty jako Kulajda s houbami a ztraceným vejcem (trošku jinak) ...
Tmavý pšenično-žitný chléb recept
lžíce pravidelně krmeného žitného kvásku 150 g žitné chlebové mouky 150 g pšeničné celozrnné mouky jemné 200 g pšeničné chlebové mouky 9-10 g čerstvého droždí
Podobné recepty jako Tmavý pšenično-žitný chléb
Krkonošské kyselo
Krkonošské kyselo - recept: Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké,
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Pivní chléb recept
Vykynuté těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou (používám rozprašovač), posypeme kmínem, dáme do předehřáté trouby na. 220 °C, pečeme 10 min a pak ztlumíme na 180 °C dopékáme 35 min. Během pečení asi 3x potíráme vodou!!!
Podobné recepty jako Pivní chléb
Celozrnný pivní chléb
V menší misce zaděláme kvásek z droždí, lžíce cukru a teplé vody. Než se na kvásku vytvoří pěna, smícháme ve velké míse mouku se šrotem, vločkami, solí a semínky. Vše zalejeme pivem a kváskem a dobře uhněteme. Je-li těsto příliš řídké, přidáme buď šrot, vločky nebo mouku. Jestliže je moc tuhé, více
Podobné recepty jako Celozrnný pivní chléb
Špaldový podmáslový chléb z trouby recept
15 g čerstvého droždí kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce semínek. Postup přípravy receptu. Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout zakryté v míse
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb z trouby
Kvásková focaccia recept
Stejně tak napícháme jehličky čerstvého rozmarýnu, které otrháme z nastříhaných větviček, plochu těsta ještě můžeme ozdobit a dochutit malými rajčátky, které do těsta vtlačíme. V misce rozšleháme olivový olej se lžící vody a focacciu po celé ploše pokapeme. Posypeme ji hrubou solí a upečeme v dobře
Podobné recepty jako Kvásková focaccia
Česnekové chlebové placky recept
2 větší lžíce žitného kvásku 15 g čerstvého droždí zhruba 320 ml vlažné vody - dle potřeby Na povrch: zhruba 1 palice česneku 3 lžíce oleje celý kmín hrubozrnná sůl. Postup přípravy receptu. Těsto připravíme běžným způsobem. Smícháme prosátou mouku se solí, drceným kmínem a granulovaným česnekem, ud
Podobné recepty jako Česnekové chlebové placky
Brambůrka s liškami a čerstvou majoránkou recept
Poctivá kulajda s liškami . Polévka ze zelené čočky s liškami . Polévka z lišek . Komentáře k receptu Brambůrka s liškami a čerstvou majoránkou. Martina (neregistrovaná) 13. 8. 2014 06:12:57. Lišky maje, hned večer polívčičku udělám. Díky za inspiraci, máte to moc krásně nafocené Andrejko, jen se sl
Podobné recepty jako Brambůrka s liškami a čerstvou majoránkou
Třízrnný chleba s pohankou a kváskem recept
21 g čerstvého droždí . Postup přípravy receptu. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout. Poté propracujeme, uděláme bochník a omoučený dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií (můžeme řed kynutím nařízno
Podobné recepty jako Třízrnný chleba s pohankou a kváskem