Kváskové housky, rohlíky, pečivo recept
Těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé uděláme váleček, který rozdělíme na třetiny = 12 stejných kousků těsta. Z každé porce uděláme bulky, rohlíky, pletýnky. Pečivo naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě cca hodinu kynout a rovnou si rozpálíme troubu na 220 °C.
Podobné recepty jako Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Rohlíky kváskove recept
Pšenično-žitné rohlíky . Pivní rohlíky II. Klasické české rohlíky . Rychlé rohlíky - do hodiny hotové . Tématické fráze: kváskové rohlíky rohliky z kvasku kvaskove rohliky recepty a dost test mouky rohliky s kvasku recept na kvaskove rohliky recept na rohlíky z kvásku rohlik z kvásku kváskové rohlík
Podobné recepty jako Rohlíky kváskove
Kváskové špaldové/grahamové rohlíky základní a žertovná varianta
Hotové rohlíky kladu na plech s pečícím papírem (6 na jeden plech). Je třeba nechávat mezi rohlíky dostatečné mezery, jinak se po nakynutí slepí! Lehce orosím vodou, přikryji mikrotenovým sáčkem, aby těsto neoschlo a nechám další 1-2 hodiny kynout ve vyhřáté troubě. Rohlíky by měly zvětšit objem min
Podobné recepty jako Kváskové špaldové/grahamové rohlíky základní a žertovná varianta
Křupavé dalamánky za kačku recept
Pšenično - žitné dalamánky s omládkem . Jednoduché (nejen) přílohové dalamánky . Chleba s křupavou kůrkou . Křupavé škvarkové pagáče . Tématické fráze: dalamanky recept na dalámánky dalamánky recept domaci dalamanky dalamanek dalamanek recept recepty za kačku dalamánky bez hněten í dalamánky bez kyn
Podobné recepty jako Křupavé dalamánky za kačku
Majonézové rohlíky recept
Pšenično-žitné rohlíky . Slané rohlíky od Čistinky . Báječné karlovarské (tukové) rohlíky . Slanac - slaný rohlík z Chorvatska . Rychlé rohlíky - do hodiny hotové . Pivní rohlík z domácí pekárny . Klasické křupavé domácí rohlíky . Zelné rohlíky či závin . Pivní rohlíky . Rohlíky jak kupované . Rohlí
Podobné recepty jako Majonézové rohlíky
Celozrnné rohlíky recept
Vykynuté těsto krátce prohněteme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme rohlíky. Přendáme na pečící papír, potřeme vodou, v teple necháme vykynout zhruba 1hod. Pokud je místnost suchá, je potřeba potřít ještě v průběhu kynutí. Předehřejeme troubu na 220°C a necháme 10-15min běžet, aby se napařila. Poté z
Podobné recepty jako Celozrnné rohlíky
Velikonoční kváskové dalamánky recept
150 g žitné mouky 150 g vody – rozmícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme kvasit v teplé místnosti asi 12 hodin Dále: 170 g vody 150 g hladké mouky 200 g špaldové mouky 2 lžičky soli drcený kmín. Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. K rozkvašeném
Podobné recepty jako Velikonoční kváskové dalamánky
Kváskové semínkové večky recept
Postup přípravy receptu. Kvásek, vodu a mouku promícháme, zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin odpočívat. Dýňová a slunečnicová semínka zalijeme vodou a necháme 10 - 12 hodin namočená.
Podobné recepty jako Kváskové semínkové večky
Ovesné kváskové dalamánky recept
Postup přípravy receptu. Druhý den přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které, omoučené, necháme kynout (2-3h). Pak lehce propracujeme, uděláme delší veku, omoučíme ji a nakrájíme na 8 kousků.
Podobné recepty jako Ovesné kváskové dalamánky
Kynuté pečivo domácí housky recept
Prosím chtěla jsem se zeptat, kdo má vyzkoušeno, jestli pečivo je dobré i druhý den. V několika receptech na housky či rohlíky se mi stalo, že první den jsou super, ale druhý den už téměř nepoživatelné. Na uskladnění nepoužívám igelit, jen plátno a plastovou krabici. Moc děkuji . Odpovědět
Podobné recepty jako Kynuté pečivo domácí housky
Pšenično- špaldové kaiserky recept
Tématické fráze: kaiserky ze špaldové mouky kvaskove kaiserky kaiserka z kvásku špadova mouka recepzy žitno-špaldové bulky zitne kaiserky spáldové pšenične rohliky kaiserka z kvásku recept bulky z pšeničné špaldy kaiserky se spádové mouky kaiserka z žitné mouky recepty recept na kaiserky kváskové šp
Podobné recepty jako Pšenično- špaldové kaiserky
Kváskové kořenové bagety recept
50 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 250 g hladké mouky lžička drceného kmínu necelé 2 lžičky soli. Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakryté proti osýchání a prachu necháme pracovat v teple místno
Podobné recepty jako Kváskové kořenové bagety
Jednoduché domácí housky recept
Celozrnné pšenično - žitné housky . Housky ze slaného kynutého těsta . Kváskové housky, rohlíky, pečivo . Housky (rohlíky), chlebíčková veka . Tématické fráze: domácí housky jednoduche housky domácí housky ze sušeneho drožd í rychle domaci housky jednoduché domácí pečivo rychlé housky jednoduchy rec
Podobné recepty jako Jednoduché domácí housky
Anglický rohlík recept
50 g žitné chlebové mouky 600 g hladké mouky 1 lžička cukru 3 lžičky sušeného droždí anglická slanina uzený sýr Na potření smíchat: olivový olej grilovací koření. Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou naps
Podobné recepty jako Anglický rohlík
Sýrové těsto na rohlíky, housky... recept
Pšenično-žitné rohlíky . Majolkové® housky neboli pletýnky . Tématické fráze: sýrové těsto sýrový rohlík těsto na housky housky recept rohlíkové těsto jak uplést rohlík sýrové rohlíčky recept na housky sýrový rohlík recept kynuté sýrové bulky rohlíčky z kynutého těsta těsto na sýrové bulky sýrové tě
Podobné recepty jako Sýrové těsto na rohlíky, housky...
Sýrové pečivo (kváskové) recept
100 g žitné mouky chlebové 60 g pšeničné mouky chlebové Dále: 160 ml (g) vody 90 g pšeničné mouky chlebové 270 g hladké mouky 100 g strouhaného sýra 2 lžičky soli 2 lžičky cukru 2 lžíce oleje půl lžičky sušeného česneku (možno vynechat nebo nahradit velkou špetkou mletého pepře) Recept si zatím oblí
Podobné recepty jako Sýrové pečivo (kváskové)
Žitno-špaldové bochánky recept
Tématické fráze: cottage bulky špaldové bochánky spaldovo zitne housky pečivo z zitne špaldové mouky zitno spaldove housky žitno pšeničné bochánky spalbove zitne pečivo pečivo ze špaldové, žitné mouky recepty žitno špaldové rohlíky spaldovy bochánek bulky z cotagge žitno špaldové domácí housky recep
Podobné recepty jako Žitno-špaldové bochánky
Semínkové mega rohlíky recept
Postup přípravy receptu. Troubu předehřejeme na 230°C. Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme pracovat na program Těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na 6 dílů a uděláme rohlíky, které necháme na plechu s pečícím papírem zakryté kynout cca 35-40 minut.
Podobné recepty jako Semínkové mega rohlíky
Kváskové dalamánky z kefíru recept
Tématické fráze: kváskové dalamánky kvaskove dalamanky s kefirem zitny dalamanek z kvásku kváskový dalamánky kefirove dalamanky recepty z kefíru kváskové dalamánky recepty dalamánky z kvásku kváskové dalamánky recept housky z kefíru kváskový dalamánek kefírové kváskové dalamánky žitné kváskové dalam
Podobné recepty jako Kváskové dalamánky z kefíru
Žitné chlebové dalamánky recept
Pšenično-žitné rohlíky . Uzenina v chlebovém těstě . Chlebové pagáče s podmáslím . Chlebové česnekové placky . Zelné chlebové placky . Tématické fráze: žitná mouka chlebová recepty chleba z žitné mouky žitná chlebová mouka žitné dalamánky žitný dalamánek žitná mouka chlebov á chlebové dalamánky dala
Podobné recepty jako Žitné chlebové dalamánky
Kváskové dalamánky hříbky recept
100 g žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 150 g vody Těsto: 350 pšeničné mouky chlebové 150-160 g vody 2 lžičky kmínu 2 rovné lžičky soli lněné semínko (na posyp kloboučků) Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Suroviny na rozkvas dobře umíchám
Podobné recepty jako Kváskové dalamánky hříbky
Lněné sádlové rohlíky recept
Pokud je třeba, můžeme těsto při práci mírně podsypnout, z hodně pomoučeného těsta jdou rohlíky špatně svinout i vyválet. Všechny rohlíky necháme kynout na jednom plechu s pečícím papírem nebo fólií, pak je pomašlujeme vejcem, hustě posypeme lněným semínkem a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 7-1
Podobné recepty jako Lněné sádlové rohlíky
Celozrnné kváskové lívance recept
110 g vody a 110 g žitné mouky cca 6-8 hodin předem v teple); bude fungovat i pšeničný či špaldový kvásek 150 g prosáté celozrnné pšeničné mouky 150 g prosáté celozrnné ječné mouky cca 400 – 450 ml mléka špetka soli 30 g cukru 1 větší vejce jako bonus si můžete dopřát: chia semínka (2 lžíce) ovesné
Podobné recepty jako Celozrnné kváskové lívance
Špaldové rohlíky s kefírem recept
Tématické fráze: spaldove rohlíky rohlíky ze špaldové mouky špaldový rohlík špaldové rohlíky recept recept rohliky ze spaldove mouky spaldovy rohlíky slane rohliky s kefirem šapldové rohlíky spaldove slane rohliky recept na spaldove rohliky recept na špaldové na rohlíky spádové rohliky rohliky se šp
Podobné recepty jako Špaldové rohlíky s kefírem
Celozrnné pečivo recept
Postup přípravy receptu. V míse smíchejte mouku se solí, přidejte změklé máslo(tuk), vmíchejte cukr a sušené droždí. Do důlku v promíchané směsi nalijete vodu a těsto zpracujte buď ručně nebo v hnětači.
Podobné recepty jako Celozrnné pečivo
Tmavé lněné rohlíky s kyškou recept
Postup přípravy receptu. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu). Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16 menších), z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout.
Podobné recepty jako Tmavé lněné rohlíky s kyškou
Pokus o žitné pečivo recept
Poznámka. V rámci mírné změny ve stravování jsem se pídila po žitném pečivu, ale nic podobného jsem v obchodě neobjevila, jen takové ty drolivé chleby, na svačinu do práce nevhodné, nebo pečivo pojmenované "žitné", ale s převahou pšeničné mouky.
Podobné recepty jako Pokus o žitné pečivo
Pšenično-žitný chleba s černým pivem recept
200 g žitné chlebové mouky 180 g vody - smícháme a zakryté necháme asi 12 hodin rozkvasit Dále: 180 g černého piva 50 g žitné celozrnné mouky 150 g pšeničné chlebové mouky 100 g hladké mouky 2 lžičky kmínu 2 lžičky soli. Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chleba s černým pivem
Housky nebo rohlíky recept
Pšenično-žitné rohlíky . Lněné sádlové rohlíky . Klasické české rohlíky . Majolkové® housky neboli pletýnky . Pivní rohlíky II. Škvarkové housky . Jogurtové housky . Houska na hamburger . Žitné housky . Rozkvetlé housky . Tématické fráze: recept na housky a rohlíky jak umotat housky motání housek re
Podobné recepty jako Housky nebo rohlíky
Celozrnné tukové žemle housky recept
ťak houstičky upečeny a ochutnány.. sou vynikající.. snad se nebude autorka receptu zlobit že sem si ho trošku vylepšila - sypala sem je slunečnicovým a dýňovým seminíkem a ubrala sem pšeničné mouky a přidala žitnou a vlažnou vodu sem smíchala půl na půl s mlékem a houstičky sou krásně vláčné..dopor
Podobné recepty jako Celozrnné tukové žemle housky
Chléb z žitného kvásku recept
Dobrý den, už asi tři roky peču vlastní chleba z žitného kvásku - většinou pak přidám k žitné ještě špaldu a pšeničnou chlebovou - od oka - Večer před pečením dělám rozkvas s žitnou moukou Nevím proč, ale i když těsto nakyne - hotový chléb klesne - nevím, kde dělám chybu. Poraďte prosím Zdraví Jana
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Úžasné domácí rohlíky recept
Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 °C 10 -15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára. Úžasné domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.
Podobné recepty jako Úžasné domácí rohlíky
Večky tukové recept
Večky jsou nadýchané a přesto to není vata (myslím, že pomohly ta trocha žitné a pšeničné celozrnné mouky). Nedají moc práce, vydrží výborné dva dny a ani pak netvrdnou. Krajíčky jdou nakrájet i tenčí, neprohýbají se v ruce, nemačkají - pokud upečete ve formě bagetek nebo rohlíků, můžete z nich nazd
Podobné recepty jako Večky tukové
Žitno-pšeničné dalamánky recept
150 g žitné celozrnné mouky – promícháme, zakryjeme a necháme 10-12 hodin kvasit Těsto: 180-200 g vody 150 g žitné chlebové mouky 200 g pšeničné chlebové mouky 2 rovné lžičky soli drcený kmín . Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. K hotovému rozkvasu přidám
Podobné recepty jako Žitno-pšeničné dalamánky
Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový / recept
170 g žitné mouky a necháme min 6-12 hodin rozkvasit při pokojové teplotě, 2 lžíce vzniklého kvasu odebereme a dáme zpět do lednice na další použití a zbytek použijeme na pečení chleba) 250 - 270 ml vody (lepší je vodu smíchat se dvěma lžícemi bílého jogurtu, aby to dohromady dalo 250-270ml)
Podobné recepty jako Bramborovo-pšenično-žitný chleba / kváskový /