Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco) recept
Jedinečnou chuť celému pokrmu dodá gremolata, směs nasekané petrželky, citronové kůry a česneku a tradičně se podává s risotto alla milanese, rizotem po milánsku. Existují dva typy ossobuka: s rajčaty a bez rajčat. Starší verze, tzv. osso-buco in bianco, bývá ochuceno skořicí, bobkovým listem a grem
Podobné recepty jako Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)
Rizoto po milánsku Risotto alla milanese recept
Do 20 minut (záleží na podmínkách, ale +/- 2 minuty to vychází) by risotto mělo být krémové, ale rýže all dente. Přidáme strouhaný sýr a studené máslo (na kostičky krájené). Krátce, ale intenzivně zamícháme, až se máslo ztratí. Teprve nyní jídlo případně dosolíme, a bez dalšího otálení neseme na tab
Podobné recepty jako Rizoto po milánsku Risotto alla milanese
Ossobuco se šafránovým rizotem
Osso buco či ossobuco je italsky "kost s dírou" (osso je kost, buco díra), což je odkaz na přeseknutou morkovou kost uprostřed plátku telecí kližky. Tradičně se podává s risotto alla milanese. do 2 hodin 4 porce Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde
Podobné recepty jako Ossobuco se šafránovým rizotem