Spagety Vongole, nebo Cozze recept
500 g mušle Vongole (mohou být i Cozze) 250 ml bílého vína (používám suché) 2 chilli papričky 10 cherry rajčátek sušená rajčata (nemusí být) malá hrstka lžička suché zeleninové směsi do polévek (nevím jestli by šla i Podravka) kupují něco podobného v bio obchůdku petrželka sůl pepř 2 stroužky česnek
Podobné recepty jako Spagety Vongole, nebo Cozze
Masožroutské těstoviny recept
500 g těstovin (mušle, vrtule) 500 g mletého masa (vepřové, hovězí) 200 g vepřových jater 1 cibule 3 stroužky česneku 1-2 konzervy rajčat (sekaných) olej sůl mletý pepř tymián 200 g tvrdého sýra na posypání zelená petrželka
Podobné recepty jako Masožroutské těstoviny
Spaghetti alle cozze – s mušlemi
Slávky jsou velmi delikátní mušle, známé především z belgické, francouzské a italské kuchyně. Chovají se na nylonových lanech pevně ukotvených ke dnu. Rostou 12 až 14 měsíců a pak se oddělují od lan, čistí a plní do plastových sítěk, ve kterých dále putují na trh.
Podobné recepty jako Spaghetti alle cozze – s mušlemi
Mušle pečené s opálenou cibulí a šafránovým vývarem
kvalitní loupaná rajčata 1 konzerva; mletá paprika 2 lžíce; malá chilli paprička ptačí oko, nakrájená na tenké plátky (koupíte v Just Spice) 1 ks; extra panenský olivový olej 80 ml; nahrubo nasekané opražené mandle 40 g; šafrán namočený ve 2 lžících vlažné vody (koupíte v Just Spice) 1/4 lžičky
Podobné recepty jako Mušle pečené s opálenou cibulí a šafránovým vývarem