Polské pirohy recept
Slepený okraj polo kroužku můžeme dekorovat přimáčknutím vidličky. Takto krásné pirožky dáme ještě na pár minutek vařit do lehce posolené vody. Občas zamícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu. Až budou, vyplavou na povrch. Pirohy podáváme s kouskem másla a kysanou smetanou.
Podobné recepty jako Polské pirohy
Pirohy s mletým masem recept
V pánvi rozehřejeme olej a maso na něj vložíme a opékáme dokud se nezačnou tvořit hrudky. Vychladlé těsto prohněteme a vyválíme na tenkou placku. Vypichovací plackou o průměru cca 10 vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi. Okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskne
Podobné recepty jako Pirohy s mletým masem
Pierogi se zelím a masem recept
Na každé kolečko dáme náplň, přeložím a spojíme. Vzniknou tak půl kruhové polštářky. Druhá možnost je balit šátečky ze čtverců. Pierogi se zelím a masem naházíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud neplavou. Jakmile pierogi vyplavou, necháme je ještě chvilku vařit. Pak je vyjmeme.
Podobné recepty jako Pierogi se zelím a masem
Žurek s klobáskou recept
Uvařenou klobásku vyndáme, prokrojíme a vložíme zpět do polévky. Potom dodáme Zákvas na polský žurek, majoránku a ještě chvilku povaříme. Hotovou polévku odstavíme a přidáme smetanu. Druhou půlku bůčku osmahneme na pánvičce. Na talíř dáme pokrájené vejce a brambory (mohou být zbylé brambory ze včere
Podobné recepty jako Žurek s klobáskou
Ruské pirohy recept
Jednu z koulí těsta rozválíme na lehce pomoučněném válu do tenoučka, ale zase aby se netrhalo při plnění, záleží na zručnosti. Rozkrájíme (nejlépe kráječem na pizzu) na čtverce, opět záleží na zručnosti, jak velké zvládneme plnit, v průměru 4 x 4 cm.
Podobné recepty jako Ruské pirohy
Dušená kapusta
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme hladkou moukou, podusíme a přidáme kousek másla.
Podobné recepty jako Dušená kapusta