Cikánská hovězí recept
Osolíme, opepříme, přisypeme kmín a sladkou papriku, podlijeme vodou a dusíme téměř do měkka. Zeleninové lečo přecedíme přes cedník, přidáme k masu a krátce povaříme. Zahustíme hladkou moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě a ještě alespoň 20 minut provaříme na mírném ohni.
Podobné recepty jako Cikánská hovězí
Jehněčí kýta na česneku recept
Do hlubšího plechu dáme cibule nakrájené na proužky, koření, libeček, 1 lžíci olivového oleje a všechno zalijeme vývarem nebo vodou. Kýtu můžeme péct dvěma způsoby. Na mřížce nebo přímo v plechu. Pečeme dohromady asi 3 hodinky na 160 stupňů. V polovině času maso obrátíme. Průběžně doléváme do plechu
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na česneku
Hovězí pečeně
Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží. .. ... Nakonec do hrnce vložíme prošpikované maso, podlijeme vodou a na mírném ohni pod pokličkou dusíme až do změknutí masa. Občas nezapomeneme podlít vodou. Měkké maso vyndáme z hrnce a nakrájíme na plátky. Omáčk
Podobné recepty jako Hovězí pečeně
Houbová omeleta
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Ve vyšší pánvi na oleje zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájenou klobásu, pokrájené houby, špetku soli a pepře a vše zalijeme pivem. Na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se pivo vydusí.
Podobné recepty jako Houbová omeleta
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu - recept: Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm,
Podobné recepty jako Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová plec na grilu recept
Maso nakrájíme na plátky, které naložíme do marinády nejméně na 2 hodiny. Občas maso v marinádě otočíme. Před grilováním plátky vepřového z marinády vyjmeme, zlehka osušíme, svineme do závitků a ovážeme silnější nití. Závitek položíme na gril a za občasného otáčení grilujeme asi 90 minut při střední
Podobné recepty jako Vepřová plec na grilu
Hovězí na zázvoru recept
Opečeme z každé strany několik minut, aby se maso zatáhlo. Pak obsah pánve lehce podlijeme vodou a pánev přiklopíme. Na mírném ohni dusíme vše doměkka, obvykle asi hodinu a půl. Průběžně kontrolujeme a v případě potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Hovězí na zázvoru podáváme s rýží, brambory nebo b
Podobné recepty jako Hovězí na zázvoru
Brašovská pečeně recept
Vepřová pečeně na česneku 1. 4,5 10 × Vepřová pečeně obalená v oříšcích. 3,8 5× Vepřová pečeně s chřestem. 3,6 11× Vepřová pečeně na víně. 3,9 16× Pečené kuře s nádivkou. 4,7 33× Vepřová pečeně na divokém koření. 3,7 19× Pikantní vepřová pečeně. 4,3 6× Uzená pečeně s křenovým krémem. 4,2 121× Pečené
Podobné recepty jako Brašovská pečeně
Brašovská pečeně recept
Na kostičky nakrájenou slaninu škvaříme, dokud nepustí šťávu, potom na ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli a utřený česnek. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme dobromyslí a za stálého míchání prudce restujeme. Když maso začne měknout, přidáme rajský protlak, na velkém ohni chvilku mícháme, po
Podobné recepty jako Brašovská pečeně
Hovězí maso na hřebíčku recept
Zalijeme červeným vínem a z poloviny vydusíme. Přidáme nakrájená rajčata, zakryjeme a dusíme na mírném ohni doměkka. Maso vyndáme, nakrájíme na plátky, dáme na mísu a přelijeme propasírovanou šťávou. Hovězí maso na hřebíčku můžeme podávat s knedlíky, brambory, těstovinami nebo rýží.
Podobné recepty jako Hovězí maso na hřebíčku
Pečené živáňské špízy se šťávičkou recept
Špízů je velké množství, podle toho co se použije z ingrediencí. Tento jsem si upravila sama a trošíčku mě inspirovala živáňská pečeně. Ta je ovšem jiná a dělá se převážně venku na ohni- tak tu si uděláme v létě.
Podobné recepty jako Pečené živáňské špízy se šťávičkou
Vepřové plátky na pórku recept
- na rozpáleném oleji zprudka opečeme, naskládáme do pekáče - zasypeme vrstvou pórku, nešetříme - podlijeme silným vývarem z masoxu (kostku rozdrobit a zalít cca 250ml horké vody) - dáme přikryté do předehřáté trouby a pečeme doměkka - po upečení vmícháme 1 polévkovou lžíci papriky a zalijeme šlehač
Podobné recepty jako Vepřové plátky na pórku
Brašovská pečeně recept
Vepřová pečeně na česneku 1. 4,5 10 × Vepřová pečeně obalená v oříšcích. 3,8 5× Vepřová pečeně s chřestem. 3,6 11× Vepřová pečeně na víně. 3,9 16× Pečené kuře s nádivkou. 4,7 33× Vepřová pečeně na divokém koření. 3,7 19× Pikantní vepřová pečeně. 4,3 6× Uzená pečeně s křenovým krémem. 4,2 121× Pečené
Podobné recepty jako Brašovská pečeně
Nejlepší domácí svíčková recept
Kastrol se zeleninou poté umístíme na plotnu a pomalu přivedeme k varu. Přidáme hořčici, zasypeme cca 2 lžícemi hladké mouky, orestujeme. Zalijeme šlehačkou a na mírném ohni za občasného míchání provaříme. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji mlékem. Nakonec svíčkovou omáčku přecedíme. Podle chuti
Podobné recepty jako Nejlepší domácí svíčková
Perkelt z divočáka recept
Zvěřinu nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Do hrnce dáme vrstvu kostek masa, na ni položíme vrstvu koleček cibule. Opakujeme do spotřebování surovin. Vrstvy prosypeme mletou paprikou. Perkelt dusíme pod pokličkou na velmi mírném ohni přibližně hodinu, občas hrncem jemně
Podobné recepty jako Perkelt z divočáka
Vepřové soté v tomatové omáčce recept
Maso nakrájíme na 1/2 cm nudličky. Mouku, sůl a pepř smícháme a v této směsi obalíme maso. Opečeme na oleji, přidáme cibuli na půl kolečka a znovu chvíli opékáme. Pak vmícháme papriku, zalijeme vývarem a smetanou a dusíme na mírném ohni doměkka. Přidáme rajčatový protlak, dosolíme a dopepříme. Přílo
Podobné recepty jako Vepřové soté v tomatové omáčce
Dušené hovězí maso s jemnou křenovou omáčkou
V průběhu smažení, které bude trvat asi 2 minuty, jíšku neustále míchejte. Poté ji zalijte mlékem a vydušenou omáčkou z masa, procezenou přes jemný cedník. Omáčku prošlehejte metličkou nebo ponorným mixérem, přiveďte ji k varu a na mírném ohni vařte 20 minut. Stále ji míchejte a kontrolujte, aby se
Podobné recepty jako Dušené hovězí maso s jemnou křenovou omáčkou
Vepřová plec na houbách a na smetaně recept
Až je maso měkké a voda skoro vydušená, nalejeme houbový vývar s houbami k masu a na min. ohni chvíli provaříme. Pak přidáme 250 ml smetany na vaření (může být i zakysaná, chuť je jemnější) s rozmýchanými 2 lžícemi hladké mouky a provaříme cca 5-10 min.
Podobné recepty jako Vepřová plec na houbách a na smetaně
Vepřová pečeně s omáčkou Robert recept
Já osobně jsem přišla na chuť ovíněným omáčkám a když se přidá ještě nějaká bylinka, podaří se lehce pikantní omáčka. Když jsem doma servírovala oběd a pronesla: nese se Vepř.pečeně s omáčkou Robert, mojí milí vznesli námitky, kdy už bude zase nějaká klasika:-
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s omáčkou Robert
Živáňská pečeně recept
Druhý den maso napícháváme na špejli, střídavě druhy masa, cibuli, slaninu, brambor, osolíme a vložíme na otáčivý gril, kde opékáme dle velikosti masa, pečeme 1-1 1/2 hod. Nejlépe je to připravené na otevřeném ohni, nejdřív zabalené v alobalu a pak bez alobalu. Šťávu z alobalu ponecháme na polévání.
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Pečené maso recept
Postup přípravy receptu. Maso omyjeme, rozkrojíme na menší kousky (v mém případě 4), osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může jako já, použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
Podobné recepty jako Pečené maso
Marinovane, pomalu pecene jehneci recept
Tématické fráze: pečený jehněčí krk marinovane jehneci pečené jehněčí koleno pomalu pečené skopové jehneci pecene pečene jehněci jehněčí na ohni pomalu pečený jehněčí hřbet skopové maso pomalu pečeně naložené jehněčí vyborne jehněči pomalu pecena jehneci kyta pomalu pecene skopove maso jehneci recep
Podobné recepty jako Marinovane, pomalu pecene jehneci
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem recept
Poté na druhé polovině másla maso restujeme na prudším ohni ze všech stran spolu s druhou polovinou zeleniny nakrájenou na kostky. Jakmile bude maso zatažené a zlatavé, zalijeme ho vývarem, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou, oheň stáhneme na minimum a dusíme doměkka asi 2 hodiny. Starší maso se
Podobné recepty jako Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou recept
Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme v mixéru, pórek nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném sádle opečeme maso ze všech stran, zasypeme bylinkami a kořením a bez solení na prudkém ohni několik minut restujeme do zlatavé barvy. Vyndáme na tal
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou
Přilijte ocet a nechte zcela odpařit. V této fázi vložte osolené maso a na základu ho ze všech stran opečte. Podlijte vínem, z poloviny ho odpařte a přilijte cca 200 ml silného vývaru. Vložte všechno koření včetně tymiánu, přiklopte a duste na mírném ohni doměkka. Občas maso obraťte. Když je maso mě
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem recept ...
Výpek z masa na středním plameni vyrestujeme důkladně na tuk (tzn. že odvaříme veškerou vodu), tuk zaprášíme zarovnanou lžící mouky a orestujeme dohněda. Zalijeme 0,5 l vody, dobře promícháme a přivedeme k varu. Za občasného míchání necháme na mírném ohni cca 20 minut provařit. Provařenou šťávu přec
Podobné recepty jako Vepřová pečeně se zelím a karlovarským knedlíkem ...
Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí recept
Telecí saltimbocca: Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na oleji opečeme ze všech stran, nejdříve zprudka, potom necháme dojít na menším příkonu tepla.
Podobné recepty jako Telecí saltimbocca s rizotem a vinnou redukcí
Králík po lesnicku recept
Marinovného králika necháme okapat, ve velké, hluboké pánvi nebo kastrolu osmažíme na oleji jemně nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme mrkev a česnek z marinády a smažíme několik minut. Vložíme králíka a a mírném ohni smažíme tak dlouho, až povrch kůrkovitě zhnědne. Přidáme houby i zbytek ma
Podobné recepty jako Králík po lesnicku
Dušené španělské hovězí-Ropa vieja recept
Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet, rajský protlak, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou.
Podobné recepty jako Dušené španělské hovězí-Ropa vieja
Vídeňská roštěná s rýží recept
Postup na rýži: Rýži pořádně propláchneme, na oleji si necháme zesklovatět na drobné kostičky nakrájenou cibulku a přidáme propranou a okapanou rýži, chvilku na mírném ohni restujeme spolu s cibulkou, až cibulka začne být jakoby průhledná (cca 2 - 3 minutky), zalijeme vařící vodou, dosolíme, přidáme
Podobné recepty jako Vídeňská roštěná s rýží
Recept Kluci v akci-Vepřová pečeně Arista 6 porcí ...
Recept Kluci v akci-Vepřová pečeně Arista - 6 porcí nenalezen - recept: Recepty.cz - on-line kuchařka, kde najdete dobré rady, jaké jídlo si připravit a jaké si na něj nachystat suroviny.
Podobné recepty jako Recept Kluci v akci-Vepřová pečeně Arista 6 porcí ...
Oháňka na červeném víně
Přiklopte pokličkou a na sporáku vařte na mírném ohni 3–4 hodiny. Občas se podívejte, a když bude nahoře plavat tuk, tak ho vyberte naběračkou. Tohle jídlo můžete nechat vařit přes noc, ale maximálně na 160 °C. Všechny tekutiny by se měly zredukovat na hustou a silnou omáčku.
Podobné recepty jako Oháňka na červeném víně
Jehněčí na majoránce recept
Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme na mírném ohni světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa, ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou. Omáčku necháme deset minut povařit a nakonec zjemníme smetanou. Vložíme do ní na plátky naporcované maso a obojí je
Podobné recepty jako Jehněčí na majoránce