Bezlepková šunková pizza recept
Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylinky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto na pizzu:
- 250 g kukuřičné krupice
- 750 ml vody
- 1 lžíce másla
- špetka soli
- náplň:
- 500 g zralých rajčat
- 130 g libové šunky
- 100 g sýra mozzarella
- 1 lžíce italského koření na pizzu
- 1 lžíce oleje
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
Způsob přípravy
Osolenou vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní máslo. Postupně přisypáváme kukuřičnou krupici a asi 5 minut ji vaříme za stálého míchání. Pak snížíme teplotu a ještě půl hodiny ji promícháváme a nacháme na teple dojít.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Také si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na papír pak rozetřeme těsto do dvoucentimetrové vrsty a necháme ho vychladnout.
Když těsto vychladne, obložíme ho nakrájenými rajčaty, kousky šunky a plátky mozzarelly. poypeme italskými bylinkami, lehce okořeníme pepřem a osolíme. Nakonec pizzu pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Pizzu nakrájíme a podáváme hned po vytažení z trouby.