recepty

Bezlepková šunková pizza


Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylinky...
(celý recept)

Bezlepková šunková pizza chutná úplně stejně dobře, jako pizza z obvyklé mouky. Co se týče náplně, není nutné se striktně držet receptu, můžeme použít jiný sýr, nebo přidat nějaké svoje oblíbené bylin...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • těsto na pizzu:
  • 250 g kukuřičné krupice
  • 750 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • špetka soli
  • náplň:
  • 500 g zralých rajčat
  • 130 g libové šunky
  • 100 g sýra mozzarella
  • 1 lžíce italského koření na pizzu
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře

Způsob přípravy

Osolenou vodu přivedeme k varu a rozpustíme v ní máslo. Postupně přisypáváme kukuřičnou krupici a asi 5 minut ji vaříme za stálého míchání. Pak snížíme teplotu a ještě půl hodiny ji promícháváme a nacháme na teple dojít.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Také si připravíme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na papír pak rozetřeme těsto do dvoucentimetrové vrsty a necháme ho vychladnout.

Když těsto vychladne, obložíme ho nakrájenými rajčaty, kousky šunky a plátky mozzarelly. poypeme italskými bylinkami, lehce okořeníme pepřem a osolíme. Nakonec pizzu pokapeme olejem a pečeme v předehřáté troubě 20 až 25 minut. Pizzu nakrájíme a podáváme hned po vytažení z trouby.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Bezlepkové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bezlepková šunková pizza.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bezlepková šunková pizza .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bezlepková šunková pizza

Naši partneři