recepty

Bramborák


Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením nám stojí za výsledné křupavé placky, po kterých se rozhodně jen zapráší...
(celý recept)

Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením nám stojí za výsledné křupavé placky, po kterých se rozhodně jen zapráší. Br...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 kg brambor
  • 3 lžíce sušené majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 0,5 dl mléka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • celý kmín
  • tuk na smažení (olej nebo sádlo)

Způsob přípravy

Bramborák je voňavá bramborová pochoutka, kterou uděláte radost asi každému, kdo miluje česnek. Trochu práce se smažením nám stojí za výsledné křupavé placky, po kterých se rozhodně jen zapráší. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a necháme okapat. Pak je na středně hrubém struhadle nastrouháme a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme k nim vejce, hladkou mouku, rozetřené stroužky česneku, majoránku, špetku kmínu, trochu mléka a dobře vše promícháme. Těsto osolíme a opepříme podle chuti. Na pánvi s rozpáleným tukem pak z těsta za pomoci velké lžíce vytváříme tenké placičky a opékáme je po obou stranách dozlatova. Bramboráky podáváme teplé, buď jako samostatné jídlo, nebo jako k přílohu k masu.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborák.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborák

Naši partneři