Brusinkový punč recept
Zahřejte se v sychravém počasí lahodným punčem z brusinek, který vás příjemně povzdubí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g čerstvých nebo mražených amerických brusinek
- 5cm kousek zázvoru nakrájeného na plátky
- 1 svitek skořice
- 250 ml hruškového džusu
- 50 g třtinového cukru (můžete zvolit i zdravější xylitol) + 2 lžíce navíc
- 1 vanilkový lusk, podélně rozčtvrcený
- 1 hruška, nakrájená na plátky
Způsob přípravy
Odložte si několik brusinek na ozdobu. Zbylé brusinky, nakrájený zázvor a skořici zalijeme 900 ml vody a přiveďte k varu. Po chvíli snižte teplotu a vařte asi 10 min. Z hotového punče vyjměte koření a brusinky sceďte a šťávu ještě vymačkejte přes jemné síto nebo látku do jiného hrnce.
Koření vraťte zpět do hrnce a přilijte džus, vanilkový lusk a cukr. Celý nápoj znovu povařte cca 5-10 min na mírném ohni. Nakonec přidejte nakrájené hrušky a sundejte z ohně. Punč se podává teplý zdobený brusinkami.