Dušené bílé zelí se slaninou recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkovi. A také k dobrému domácímu uzenému.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 menší hlávka bílého zelí
  • 150 g anglické slaniny
  • sůl
  • kmín
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • ocet cukr


Způsob přípravy

Zelí nakrájíme na nudličky, přidáme špetku soli a lžičku kmínu, zalijeme vodou a zvolna dusíme asi 15 minut téměř do měkka. Pak vodu slijeme. V kastrole na oleji osmahneme nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme dušené zelí, promícháme, podlijeme trochu vodou a společně dusíme dalších 5 minut.

Ve lžíci vody rozmícháme hladkou mouku, přidáme k zelí a ještě chvíli podusíme. Pokud je potřeba, podlijeme vodou. Ještě před koncem vaření dochutíme zelí cukrem a octem podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené bílé zelí se slaninou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené bílé zelí slaninou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené bílé zelí se slaninou

Kde najít informace



×