recepty

Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha


Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty...
(celý recept)

Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty. Troubu si předehřejeme na 20...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 24 ks jedlého ibišku (okra)
  • 2 lžíce pálivé omáčky Sriracha
  • šťáva z 1 limetky
  • nastrouhaná kůra ze 2 limetek
  • 3 lžíce mořské soli
  • olivový olej

Způsob přípravy

Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na menší pekáč rozprostřeme pálivou omáčku Sriracha do tenké vrstvy. V troubě ji pak pečeme tak dlouho, dokud omáčka úplně nevyschne. Pak plech vyjmeme, suchou omáčku odškrábneme a v mixéru rozmixujeme na prášek. Přidáme k ní limetkovou šťávu, sůl a limetkovou nastrouhanou kůru a důkladně vše promícháme. Směs znovu rozetřeme na pekáček a pečeme opět tak dlouho, dokud není suchá. Znovu vychladíme a rozmixujeme na prášek. V uzavřené nádobě můžeme takto připravenou směs skladovat poměrně dlouhou dobu. Nyní si rozpálíme gril, potřeme ho olivovým olejem a posypeme práškem z omáčky Sriracha. Na to naskládáme okru a grilujeme ji asi 4 minuty po každé straně. Servírovat můžeme s nakrájenou limetkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaná okra omáčkou sriracha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha

Naši partneři