recepty

Hranolky s rozmarýnem


Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo nějaký jogurtový dip...
(celý recept)

Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo nějaký jogurtový dip. Brambory oloupeme a nakrájíme z nich hranolky. Vypereme je...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 kg červenohnědých brambor
  • 1 lžička jemně nasekaného rozmarýnu
  • řepkový olej nebo sádlo na smažení

Způsob přípravy

Hranolky s rozmarýnem jsou svou chutí trochu netradiční, ale rozhodně je vyzkoušejte. A k tomu třeba ten kečup nebo nějaký jogurtový dip. Brambory oloupeme a nakrájíme z nich hranolky. Vypereme je ve studené vodě, aby se zbavily přebytečného škrobu. Pokud nepoužijeme fritézu, stačí nám vysoká pánev na smažení. Rozpálíme v ní olej nalitý asi do výšky 7 cm. Dobře osušené hranolky v oleji postupně smažíme přibližně 5 minut do měkka. Vyjmeme je děrovanou lžící a znovu opláchneme vodou, abychom odstranili přebytečný olej i škrob. Pak je vysypeme na papírové utěrky a necháme okapat. Takto předsmažené hranolky uložíme do ledničky k dalšímu použití. Olej na pánvi vyměníme a když se dostatečně zahřeje, předsmažené hranolky v něm znovu prudce smažíme 5 minut dozlatova. Po usmažení je necháme znovu okapat na papírových utěrkách. Ve velké míse smícháme sůl s nasekaným rozmarýnem, osmažené a okapané hranolky do ní nasypeme a protřepáním dosáhneme toho, že se v kořenící směsi pěkně obalí. Podáváme je horké.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hranolky s rozmarýnem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hranolky rozmarýnem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hranolky s rozmarýnem

Naši partneři