Recept Kořeněné křížaly z jablek

Detail receptu na jídlo Kořeněné křížaly z jablek. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kořeněné křížaly z jablek

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. Použít se dají v podstatě jakákoliv jablka, ale samozřejmě jsou odrůdy, jako například Granny smith, které jsou vhodnější. A to především pro svůj vyšší obsah kyseliny, která zabrání rychlému zhnědnutí nakrájených jablečných plátků.

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Omytá a osušená jablky zbavíme jadřince a nakrájíme je na plátky silné 1 až 2 mm. Lehce je posypeme skořicí a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Plátky jablek zvolna sušíme v troubě asi Tak hodinu. Během této doby je otočíme na druhou stranu. Jakmile jsou jablka úplně vysušená, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.

Hotové křížaly uskladníme v uzavřené nádobě.

Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. Použít se dají v podstatě jakákoliv jablka, ale samozřejmě jsou odrůdy, j...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Kořeněné křížaly z jablek


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kořeněné křížaly z jablek

Ingredience receptu Kořeněné křížaly z jablek

4 jablka
mletá skořice

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vegetariánské
Hledat podobné recepty jako Kořeněné křížaly z jablek

Podobné recepty jako Kořeněné křížaly z jablek


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů