Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. (celý recept)
Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. Použít se dají v podstatě jakákoliv jablka, ale samozřejmě jsou odrůdy, j...
Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. Použít se dají v podstatě jakákoliv jablka, ale samozřejmě jsou odrůdy, jako například Granny smith, které jsou vhodnější. A to především pro svůj vyšší obsah kyseliny, která zabrání rychlému zhnědnutí nakrájených jablečných plátků.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů.
Omytá a osušená jablky zbavíme jadřince a nakrájíme je na plátky silné 1 až 2 mm. Lehce je posypeme skořicí a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Plátky jablek zvolna sušíme v troubě asi Tak hodinu. Během této doby je otočíme na druhou stranu. Jakmile jsou jablka úplně vysušená, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout.
Hotové křížaly uskladníme v uzavřené nádobě.