Křenová omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

Křen selský je tradiční přílohou k masovým pokrmům a největší sílu má tehdy, když ho syrový nastrouháte. Křen pořádně protáhne dutiny, bohatý je na vitamín C, dobře udělá lidskému trávení a jeho štiplavá chuť umí vehnat slzy do očí. Křenová omáčka je o něco jemnější než nastrouhaný křen. Mléko a zakysaná smetana ji dodají hladkou, krémovou strukturu a podávat ji lze k pečenému i vařenému masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 50 g hladké mouky
  • 40 g másla
  • 250 ml mléka nebo zakysané smetany
  • ocet
  • cukr
  • sůl
  • čerstvý křen


Způsob přípravy

Křen oloupeme a najemno nastrouháme. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme mouku. Obě ingredience promícháme a vzniklou světlou jíšku asi minutu opražíme.

K hotové jíšce přilijeme mléko nebo zakysanou smetanu, promícháme a necháme jemně provařit.

Omáčku osolíme, dochutíme cukrem a octem. Nakonec k omáčce vmícháme nastrouhaný křen, krátce ji prohřejeme a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Křenová omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Křenová omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu křenová omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Křenová omáčka

Kde najít informace



×