Kuřecí prsa s chřestem, to je takové jarní svěží jídlo. Lehké a voňavé. (celý recept)
Kuřecí prsa s chřestem, to je takové jarní svěží jídlo. Lehké a voňavé. Přílohou mohou být vařené brambory, ale třeba i rýže.
Do uzavíratelného sáčku nalijeme med a sojovou omáčku a nasypeme tam ku...
Kuřecí prsa s chřestem, to je takové jarní svěží jídlo. Lehké a voňavé. Přílohou mohou být vařené brambory, ale třeba i rýže.
Do uzavíratelného sáčku nalijeme med a sojovou omáčku a nasypeme tam kuřecí maso nakrájené na kousky. Důkladně protřepeme, aby se kuře pěkně v této směsi obalilo. Sáček uzavřeme a uložíme do ledničky.
Nyní ve vysoké pánvi zahřejeme olej, přidáme na kousky nakrájený chřest a restujeme ho 5 minut za stálého míchání.
Po této době by měl být chřest hotový, takže ho vysypeme z pánve na zvláštní misku.
Do pánve nasypeme marinované kousky kuřete a restujeme je 5 minut.Pak přidáme zelenou cibulku, plátky česneku, zbylou marinádu a další dvě minuty vše smažíme za občasného promíchání.
Nyní pánev odstavíme z plotny, přidáme do ní chřest a sezamový olej a vše důkladně promícháme.
Jednotlivé porce můžeme posypat opraženými sezamovými semínky.