recepty

Jidáše se škvarky


Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout. Škvarky nasekejte najemno. Medvědí česnek nasekejte nahrubo. V míse smíchejte všechny přísady a vypracujte nelepivé těsto. Pokud lepí, přisypejte ještě maličko mouky. Z těsta vytvarujte bochánek a přikryjte ho utěrkou. Nechejte kynout 45-60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Těsto rozdělte na kousky po 70 g a z každého vyválejte pásek o délce 30 cm. Stočte do podoby jidášů, skládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechejte kynout dalších 20-30 minut. Před pečením potřete jidáše rozšlehaným vajíčkem a posypejte troškou bylinkové soli. Pečte 20-30 minut na 200°C, dokud nezezlátnou (záleží, jak rychle pečou Vaše trouby). ..
(celý recept)

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte. Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout. Škvarky nasekejte najemno. Medvědí česnek ...

Ingredience receptu

  • 350 ml plnotučného mléka
  • 30 g čerstvých kvasnic
  • 50 g sádla
  • 250 g škvarků
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1-2 lžičky soli (sůl se odvíjí podle slanosti škvarků)
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 50 g nasekaného medvědího česneku (pokud neseženete medvědí česnek, použijte 25 g nasekané petrželky)
  • 2 žloutky
  • 60 g jemně nastrouhané vařené brambory
  • na dokončení
  • 1 rozšlehané vejce na potření
  • 3 lžičky hrubozrnné bylinkové soli na posypání

Způsob přípravy

Mléko ohřejte, aby bylo vlažné, rozdrobte do něj kvasnice a rozmíchejte.

Sádlo nechejte povolit v pokojové teplotě nebo ho rozpusťte a nechejte zchladnout.

Škvarky nasekejte najemno. Medvědí česnek nasekejte nahrubo.

V míse smíchejte všechny přísady a vypracujte nelepivé těsto. Pokud lepí, přisypejte ještě maličko mouky.

Z těsta vytvarujte bochánek a přikryjte ho utěrkou. Nechejte kynout 45-60 minut, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

Těsto rozdělte na kousky po 70 g a z každého vyválejte pásek o délce 30 cm.

Stočte do podoby jidášů, skládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechejte kynout dalších 20-30 minut.

Před pečením potřete jidáše rozšlehaným vajíčkem a posypejte troškou bylinkové soli.

Pečte 20-30 minut na 200°C, dokud nezezlátnou (záleží, jak rychle pečou Vaše trouby).


  • Kuchař: Bora
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jidáše se škvarky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jidáše škvarky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jidáše se škvarky

Naši partneři