Malinová marmeláda recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí8 porcí

Maliny jsou úžasné ovoce, které dozrává od července do září. Nasbírat je můžete v lese nebo vypěstovat na zahrádkách. Maliny jsou oblíbeným druhem bobulovin, které obsahují kromě vitamínu C také minerály, kyselinu listovou, antioxidanty a další, tělu prospěšné látky. Marmeládu z malin použijete k namazání na pečivo, k promazání palačinek, rolád a mlsat se dá i na lžičku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg malinového protlaku
  • 300 - 600 g krupicového cukru
  • 1 sáček želírovacího přípravku
  • 4 lžíce citronové šťávy


Způsob přípravy

Malinový protlak získáme tak, že ovoce krátce povaříme a pak pečlivě prolisujeme. Zachycenou čistou tekutinu přivedeme k varu a 10 - 15 minut ji povaříme.

Do vařícího se základu postupně přisypáváme cukr. Do poslední dávky cukru přimícháme želírovací prostředek a citronovou šťávu.

Marmeládu ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne a pak ji naplníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Malinová marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Malinová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu malinová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Malinová marmeláda

Kde najít informace



×