Dýňová polévka s červenou čočkou recept
Dýňová polévka s červenou čočkou je sytá a zdravá. Kromě toho je také moc dobrá, s dobrým pečivem nahradí klidně celou večeři nebo vydatnou svačinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 kg oloupané dýně bez semen
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1,5 hrnku červené čočky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 5 hrnků nakrájené zeleniny (mrkev,celer,atd.)
- 1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- 2 lžíce kari
- sůl
Způsob přípravy
Dýňová polévka s červenou čočkou je sytá a zdravá. Kromě toho je také moc dobrá, s dobrým pečivem nahradí klidně celou večeři nebo vydatnou svačinu. Oloupanou a semen zbavenou dýni nakrájíme na malé kousky. Stejně tak i kořenovou zeleninu. Ve velkém hrnci na rozpáleném tuku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli s utřeným česnekem.
Nyní do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu a dýni, čočku a kari koření, vše důkladně promícháme a zalijeme vodou. Polévku osolíme podle chuti a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí zeleniny. Do jednotlivých porcí polévky přidáme lžíci jogurtu nebo kysané smetany.