Ledová čokoláda recept
V zimě potěší milovníky čokolády šálek tohoto horkého nápoje. Ale co v létě? Když se začne oteplovat, jde horká čokoláda stranou a na její místo se dostává čokoláda v ledové úpravě. Když ji ozdobíte navíc vanilkovou zmrzlinou, nikdo jí neodolá. Skvělý osvěžující nápoj, který nakopne energií a potěší chuťové buňky!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 ml vychlazeného kravského mléka
- 2 lžíce vyšlehané smetany 33%
- 2 lžičky kakaa
- vanilková zmrzlina
- pár kostek ledu
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Způsob přípravy
V mléce pečlivě rozmícháme kakaový prášek. Pro snadnější proces můžeme použít mixér.
Do vysoké sklenice dáme led a dvě vrchovaté lžíce vanilkové zmrzliny, kterou přelijeme kakaovým mlékem.
Nápoj ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a hoblinkami čokolády.