Vepřové kotlety dušené recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí4 porce

Kotlety jsou velmi oblíbeným kouskem vepřového masa. Kromě tuku, který zdobí jejich okraje, se jedná o libové a chutné maso, které lze připravit v troubě, na grilu i na pánvi. Kotlety se dají koupit s kostí i bez ní a velmi dobré jsou například v kombinaci s dušenou zeleninou jako jsou papriky, rajčata, ale také kysané zelí. Recept na základní předpis naleznete níže.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 kotlety
  • ½ lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 lžička hořčice
  • hladká mouka na posypání
  • kmín
  • sůl


Způsob přípravy

Pokud použijeme kotlety s kostí, je dobré maso nožem trochu uvolnit od kosti. Pak kotlety naklepeme, osolíme, okmínujeme a poprášíme hladkou moukou.

Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou krátce osmahneme a pak vložíme do pánve maso.

Kotlety z obou stran orestujeme, aby získaly zlatavou barvu. Do výpeku přidáme hořčici, zaprášíme ho hladkou moukou a podlijeme vodou. Směs promícháme, pánev přikryjeme a maso dusíme do úplného změknutí.

Hotové kotlety podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo salátem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové kotlety dušené recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové kotlety dušené.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové kotlety dušené .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové kotlety dušené

Kde najít informace



×