Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou?
Zavařovací sklenice a víčka umyjeme. (celý recept)
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou?
Zavařovací sklenice a víčka umyjeme. Připravíme si zavařovací hrnec, h...
Blížící se houbařská sezóna nás nutí, zamyslet se nad tím, jak a s čím, si své nasbírané houby naložíme. Co třeba se zeleninou?
Zavařovací sklenice a víčka umyjeme. Připravíme si zavařovací hrnec, hlavu na zavíčkování, kleště na vyndavání sklenic.
Papriky umyjeme, zbavíme pecek.
Vezmeme si cibuli a spolu s paprikou rozkrájíme. Odložíme stranou.
Vezmeme si košík a houby zbavíme nečistot. Na prkénku si je rozkrájíme a vysypeme do hrnce. Osolíme.
Přidáme vodu a dáme přejít varem.
Slijeme přebytečnou vodu z hub a nasypeme je do vyšší nádoby. Přisypeme rozkrájenou papriku a cibuli. Osolíme. Přidáme trochu octa. Přilijeme olej. Nakonec dáme rajský protlak a osladíme.
Všechny suroviny smícháme.
Směs nandáme do zavařovacích sklenic. Zavíčkujeme. Naskládáme do zavařovacího hrnce. Doba zavařování je 20 minut na 100 °C.
Tuto českou dobrotu servírujeme s chlebem k různým příležitostem.