Polévka z kachních nebo husích drůbků recept
Tento recept je další variace na drůbeží polévku, tentokrát z kachních nebo husích drůbků. Polévka se vyznačuje výraznou , plnou chutí a vydatností.
(celý recept)
Ingredience receptu
- kachní nebo husí drůbky
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- 10 dkg kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 2 dkg másla
- 2 dkg hladké mouky
- 4 dkg rýže
- pažitka
Způsob přípravy
Omyté drůbky zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme několik zrnek pepře, trochu majoránky, kmín a pomalu přivedeme do varu.
Asi po hodině přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a cibuli. Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, přidáme do polévky a povaříme.
Potom polévku přecedíme, přidáme přebranou a omytou rýži a dobře povaříme. Do hotové polévky přidáme rozsekanou pažitku.