recepty

Ratatouille


Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem...
(celý recept)

Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. Lilek, cuketu a papriky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Postupně...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 700 g lilku
  • 2 cibule
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 300 g cukety
  • 1 žlutá paprika
  • 4 rajčata
  • 1 červená paprika
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • pár snítek oregana
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • bílé víno nebo voda

Způsob přípravy

Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. Lilek, cuketu a papriky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Postupně, každou zeleninu zvlášť, orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Pak tuto zeleninu smícháme v jednom velkém kastrolu. Nyní na oleji na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nasekaná rajčata, krátce je podusíme a vše přidáme do kastrolu k ostatní zelenině. Podlijeme trochu vody (můžeme i bílým vínem), podle chuti osolíme a opepříme, přidáme trochu tymiánu a oregana a pod pokličkou zeleninu dusíme do měkka. Na talíři můžeme pokrm ozdobit zbylými zelenými bylinkami.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ratatouille.
Hledat podobné recepty na internetu jako Ratatouille

Naši partneři