Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. (celý recept)
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem.
Lilek, cuketu a papriky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Postupně...
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem.
Lilek, cuketu a papriky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Postupně, každou zeleninu zvlášť, orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Pak tuto zeleninu smícháme v jednom velkém kastrolu.
Nyní na oleji na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nasekaná rajčata, krátce je podusíme a vše přidáme do kastrolu k ostatní zelenině.
Podlijeme trochu vody (můžeme i bílým vínem), podle chuti osolíme a opepříme, přidáme trochu tymiánu a oregana a pod pokličkou zeleninu dusíme do měkka.
Na talíři můžeme pokrm ozdobit zbylými zelenými bylinkami.