Ratatouille recept
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g lilku
- 2 cibule
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 300 g cukety
- 1 žlutá paprika
- 4 rajčata
- 1 červená paprika
- pár snítek čerstvého tymiánu
- pár snítek oregana
- sůl
- mletý černý pepř
- bílé víno nebo voda
Způsob přípravy
Ratatouille je tradiční francouzské zeleninové jídlo. Můžeme ho podávat třeba s opečenými tousty potřenými česnekem. Lilek, cuketu a papriky očistíme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Postupně, každou zeleninu zvlášť, orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Pak tuto zeleninu smícháme v jednom velkém kastrolu. Nyní na oleji na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nasekaná rajčata, krátce je podusíme a vše přidáme do kastrolu k ostatní zelenině.
Podlijeme trochu vody (můžeme i bílým vínem), podle chuti osolíme a opepříme, přidáme trochu tymiánu a oregana a pod pokličkou zeleninu dusíme do měkka. Na talíři můžeme pokrm ozdobit zbylými zelenými bylinkami.