Roláda s vepřovou panenkou a žampiony recept
Roláda s vepřovou panenkou a žampiony je rychlá a třeba s bramborovou kaší je skvělým obědem. Také ji můžete podávat s čerstvými zeleninovými saláty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové panenky
- 150 g žampionů
- 1 malá cibule
- 1 listové těsto
- 1 vejce
- olivový olej
- plnotučná hořčice
- sůl
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vepřovou panenku krátce zprudka opečeme na oleji ze všech stran. Odložíme ji na talíř a na zbylém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme také nadrobno nakrájené žampiony a špetku soli a vše smažíme až se vydusí tekutina.
Z listového těsta vyválíme tenký podlouhlý plát. Doprostřed navrstvíme žampionovou směs a na ni položíme panenku, kterou jsme ze všech stran potřeli hořčicí. Zabalíme ji do rolády a spojení těsta důkladně stiskneme k sobě.
Roládu potřeme rozšlehaným vejcem, položíme do vymazaného pekáče a v předehřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny. Po upečení roládu nakrájíme na plátky a hned podáváme.