Rybí karbanátky recept
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vejce
- 60 g strouhaného parmezánu
- 350 g filé z tresky
- 1 stroužek česneku
- 200 g staršího chleba
- mořská sůl
- zelená petrželová nať
- mléko
- jemná strouhanka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Filé uvaříme doměkka. Když vychladne, odstraníme případné kosti a vidličkou ho rozmačkáme. Chleba zbavíme kůrky a namočíme ho na malou chvíli do mléka.
Filé, vymačkaný chléb, strouhaný sýr a jedno vejce smícháme ve větší míse. Přidáme špetku soli, pepře, trochu nadrobno nasekané petržele a utřený česnek. Ze směsi vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.
Na pánvi na rozpáleném oleji karbanátky osmažíme z obou stran dozlatova.