Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylinka obsahuje hodně vápníku i jiné našemu zdraví prospěšné látky. (celý recept)
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylinka obsahuje hodně vápníku i jiné našemu zdraví prospěšné látky.
Hořčičná sem...
Vepřové kotlety se zelenou hořčicí budou skvěle chutnat hlavně díky výjimečně pikantní chuti hořčice. Tato exotická bylinka obsahuje hodně vápníku i jiné našemu zdraví prospěšné látky.
Hořčičná semínka a nakrájenou cibuli nasypeme do misky. V malé pánvičce přivedeme k varu 2 lžíce vody s octem a v ní rozpustíme cukr, špetku soli. Pak horký nálev nalijeme na hořčičná semínka a cibuli v misce, misku přikryjeme folií a odložíme stranou.
Vepřové kotlety z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme.Ve větší pánvi je pak na olivovém oleji smažíme asi 3 minuty po každé straně dohněda.
Hotové kotlety odložíme na talíř.
Do pánve po kotletách přidáme med, hořčici, trochu octa a vody.Povaříme asi 1 minutu až se kapalina trochu zredukuje. Podle chuti omáčku ještě dochutíme solí a pepřem.
Zelenou hořčici zbavíme tuhých částí a lístky natrháme do misky. Přelijeme je horkou omáčkou a promícháme.
Z misky s cibulí a hořčičnými semínky slijeme všechnu tekutinu.
Vepřové kotlety servírujeme obložené cibulkou a hořčičnými semínky a přidáme k nim salát ze zelené hořčice.