recepty

Vepřová krkovička na medu


Vepřová krkovička na medu bude nejlepší s vařenými nebo pečenými bramborami. Místo vývaru můžete maso podlévat pivem...
(celý recept)

Vepřová krkovička na medu bude nejlepší s vařenými nebo pečenými bramborami. Místo vývaru můžete maso podlévat pivem....

Ingredience receptu

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 250 ml vývaru
  • 2 lžíce pravého medu
  • 1 malá cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • rozmarýn
  • tymián
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej

Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si marinádu rozšleháním 1 lžíce oleje s medem, hořčicí a nasekanými zelenými bylinkami. Dno vymazaného pekáče vyložíme na plátky nakrájenou cibulí a plátky česneku.

Plátky masa osolím, opepříme a ze všech stran potřeme marinádou. Rozložíme je na cibuli a česnek a jen trochu podlijeme vývarem.

V předehřáté troubě pak maso přiklopené víkem pečeme asi 45 minut. Během pečení podle potřeby podléváme a v polovině této doby plátky masa obrátíme.

Po 45 minutách víko odklopíme a dopečeme maso odkryté. Občas ho poléváme výpekem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřová krkovička na medu.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřová krkovička medu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřová krkovička na medu

Naši partneři