Segedínský salát recept
Tématické fráze: salát svit segedýnský salát "segedýnský salát" segedin ze sterilovaného zelí salat junior segeninsky salat "segedýnský salát" salát ze sterilovaného zelí segetinsky salát recept salaty ze sterilovaneho zeli segedýnsky segeninsky guláš recept segedýnský salát recept zelný salát svit
Podobné recepty jako Segedínský salát
Salát s bílkovým svítkem a řeřichou recept
Postup přípravy receptu. Bílky vyšleháme metličkou se solí a přidáme řeřichu. Na lehce vymazané pánvičce uděláme z vyšlehaného bílku omeletu.
Podobné recepty jako Salát s bílkovým svítkem a řeřichou
Teplý bramborový salát s vaječným svítkem recept
Postup přípravy receptu. Uvaříme brambory ve slupce – asi tolik, kolik bychom jich vařili pro normální přílohu. Brambory nesmí být převařené, jen jako na salát (když vařím brambory ve slupce, vodu hodně osolím a přidám lžíci octa, pak zaručeně neprasknou).
Podobné recepty jako Teplý bramborový salát s vaječným svítkem
Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem
PRIMA TIP: Pak choi salát je druh čínského zelí. Je tužší než ostatní listové saláty, ale křehčí než čínské zelí. Svěží zelené lístky mají tužší střed, který tepelnou úpravou příjemně změkne. Pak choi se hodí do zeleninových salátů i pokrmů připravovaných ve woku či do asijských vývarů. Kombinace se
Podobné recepty jako Polévka s pak choi a smaženým vaječným svítkem
Květák rychlé kvašení + Okurky na zimu
Sklenici postavíme mimo přímý svit slunce na talířek při pokojové teplotě a necháme 2-3 dny kvasit. Pokud jsou vedra kvašení probíhá rychleji. Takže to zkrátíme : u jakékoliv zeleniny, jakmile uvidíme ve sklenici mléčné zbarvení vody, tak je hotovo a můžeme podávat k jídlu. Nakvašenou zeleninu i s n
Podobné recepty jako Květák rychlé kvašení + Okurky na zimu
Kvašené zelí
Takto naložené zelí necháme při pokojové teplotě (mimo přímý svit slunce) kvasit 5-7 dnů (v teplých dnech kratší dobu). Vykvašenou zeleninu rozdělíme do menších šroubovacích sklenic (plníme až po okraj) a dáme do lednice. Zelenina vydrží nejméně 3-4 měsíce. Poznámka: Množství surovin je na pětilitro
Podobné recepty jako Kvašené zelí
Kuře ve svítku
Kousky kuřete pokapejte olejem, poklaďte máslem, podlejte horkou vodou a dejte tento základ péct, bude to trvat asi 45 minut. Můžete ho samozřejmě občas polít vypečenou šťávou.
Podobné recepty jako Kuře ve svítku
Zeleninová polévka s kopřivovým svítkem
Z kopřiv otrháme lístky, spaříme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat. Vychladlé kopřivy jemně nasekáme nebo rozmixujeme.
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s kopřivovým svítkem