ŚAmorínský rožeň recept
Šamorínský rožeň 4,7 (9×) JanaDorazinova 6 názorů 29. 7. 2009 11:52 JanaDorazinova +1 další fotka Přidat fotku Suroviny Vepřové maso (množství individuálně, podle počtu stolovníků) anglická slanina klobása dle vlastního výběru a chuti cibule brambory vařené ve šlupce červená paprika sůl pepř olej Po
Podobné recepty jako ŚAmorínský rožeň
Šamorinský rožeň
1 Maso, brambory, cibuli, klobás, kapii a slaninu nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky napichujeme na ocelovou jehlu, nebo na špejli. Osolíme, opepříme a zakapeme olejem. 2 Pak necháme odležet v chladu 2-3 hodiny. Odleželé rožně upečeme na oleji, zastříkneme vodou a krátce podusíme. 3 Příloha: růz
Podobné recepty jako Šamorinský rožeň
Šamorínský rožeň fotografie 5
Fotografie k receptu Šamorínský rožeň. Dom ů - Recepty - Šamorínský rožeň. Zpět na recept. Šamorínský rožeň JanaDorazinova JanaDorazinova JanaDorazinova dobrou chuť JanaDorazinova Předchozí Následující 2 z 4. Předchozí ...
Podobné recepty jako Šamorínský rožeň fotografie 5
Zbojnická rožeň
Zbojnická rožeň - recept: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou
Podobné recepty jako Zbojnická rožeň
Kunětický rožeň
Postup přípravy receptu. 1. Nakrájené, osolené, opepřené maso napichujeme na špíz střídavě s kapií, cibulí a slaninou s bobkovým listem. 2. Na rozpáleném oleji zvolna opékáme tak, aby se maso dobře propeklo. Maso vyjmeme, do výpeku přidáme kečup a chvíli podusíme. 3.
Podobné recepty jako Kunětický rožeň
Plněná krůta na rožni
Křidélka krůty přivážeme pevnou nití k trupu krůty. Krůtu osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a dusíme pod vrchním dílem pekáče asi 1/2 hodiny. Necháme ji trochu vychlanout, pak naplníme nádivkou, otvor sešijeme nebo sepneme jehlami na závitky, krůtu nabodneme na rožeň, k němuž ji připevní
Podobné recepty jako Plněná krůta na rožni
Moravskoslezský rožeň
Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc. Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny. Na jehlu napichujeme střídavě maso, p
Podobné recepty jako Moravskoslezský rožeň
Šantungská kachna recept
Porce: 4-6. 2 kg kachna. 1 pórek. lžička zázvoru. lžička soli. lžička mletého kmínu. 2 hvězdičky badyánu. 5 lžic sójové omáčky. 2 lžičky koňaku.
Podobné recepty jako Šantungská kachna
Vepřová roláda na rožni
Vepřovou plec rozkrojíme na plát, rozklepeme, mírně osolíme, tence potřeme sardelovou pastou nebo hořčicí, posypeme směsí na kostičky nakrájeného uzeného masa, sýra, vajec a okurek a pevně stočíme v roládu. Ovineme ji silnou nití, vsuneme do ní rožeň tak, aby byla dobře vyvážená a roládu na něj upev
Podobné recepty jako Vepřová roláda na rožni
Živáňská pečeně recept
Živáňská pečeně. Živáňská pečeně má původ ve slovenské kuchyni a má spoustu variant. Klasická příprava kombinuje vepřové, jehněčí a hovězí maso, které se pomalu rožní na jehle. Ne každý si však může tuto přípravu dovolit, proto si připravíme levnější, vepřovou verzi, v troubě.
Podobné recepty jako Živáňská pečeně
Moravský rožeň fotografie 11
Fotografie k receptu Moravský rožeň. Fotografie k receptu Moravský rožeň . Domů - Recepty - Moravský rožeň. Zpět na recept. Moravský rožeň JanaDorazinova JanaDorazinova opečeme ze všech stran JanaDorazinova podlijeme a dáme do trouby... JanaDorazinova Před dokončením potřeme hořčicí a posypeme papri
Podobné recepty jako Moravský rožeň fotografie 11
Zbojnická rožeň
Zbojnická rožeň - recept: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, lehce opepříme a pokapeme olejem. Uložíme ho do chladna (nejlépe v misce, kterou přikryjeme potravinářskou
Podobné recepty jako Zbojnická rožeň
Moravský rožeň recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny, nejlépe však přes noc. Vepřová játra nakrájíme na kousky a zabalíme jednotlivě do plátků slaniny. Na jehlu napichujeme
Podobné recepty jako Moravský rožeň
Sele na rožni
Ze selete vyřízneme jazyk a vypíchneme oči, do rypáčku vložíme kousek zmačkaného alobalu. Sele můžeme nechat několik hodin proležet, před přípravou je potřeme směsí rozehřátého másla a oleje, rožeň (větev) položíme na 2 vidlice z větví a za častého otáčení je opékáme 3-3 1/2 hodiny nad žhavým popele
Podobné recepty jako Sele na rožni
Jehněčí kýta na rožni
Měkkou roládu sejmeme z vidlic, necháme stát 5 minut, pak rožeň vyjmeme, odstraníme nitě a roládu nakrájíme na porce. Podáváme s bramborovým salátem. Zkuste také . Recept Kapr na staročeský způsob 60 7 4. Čertíkova pochoutka z trouby 30 1 1. Houbové smaženky s hermelínem 30 6 9. Beleše - slané 100 9
Podobné recepty jako Jehněčí kýta na rožni
Pikantní kuře na rožni
Postup přípravy receptu. 1. Očištěné kuře potřeme uvnitř i vně olejem ochuceným směsí koření, příp. můžeme dosolit. Upevníme ho na rožeň a zvolna opékáme ze všech stran. Při opékání stále potíráme ochuceným olejem. Podáváme s bílým nebo tmavým chlebem, čerstvými rajčaty a bílým vínem.
Podobné recepty jako Pikantní kuře na rožni
Králík pečený na rožni
Králíka (bez hlavy) hustě protkneme klínky slaniny, potřeme olejem, poklademe kořením a kolečky cibulí, vložíme do pekáče a necháme v chladničce 2 dny odležet. Pak jej osolíme uvnitř, napíchneme na rožeň, osolíme i na povrchu, opět potřeme olejem, pevně zabalíme do dvojitého alobalu, omotáme drátem,
Podobné recepty jako Králík pečený na rožni
Rožeň
Postup přípravy receptu. 1. Rohlíky, klobásy, cibuli i rajčata nakrájíme na kolečka a střídavě napichujeme na špejli. Takto udělaný špíz dáme na alobal, potřeme hořčicí, posypeme kořením a navrch ještě poklademe na nudličky nakrájenou čerstvou papriku. Zbylé suroviny můžeme dát i kolem špízu.
Podobné recepty jako Rožeň
Syrovinky pečené na rožni
Pracovní postup: Osolené kloboučky syrovinek nebo menší plodničky celé,plátky cibule ,slaniny a salámu napíchneme střídavě na rožeň a otáčíme nad ohněm.Podáváme s chlebem a hořčicí. Místo syrovinek můžeme použít i některé další druhy jedlých ryzců,např.peprného nebo pravého.
Podobné recepty jako Syrovinky pečené na rožni
Sele na rožni
Postup přípravy receptu. 1. Dobře očištěnou, utěrkou osušenou část selátka nasolíme v místech, kde není kůže, trochu pokmínujeme a napichujeme na rožeň. Upevníme grilovacími trny a grilujeme za častého potírání pivem pomocí peroutky. 2. Grilujeme až je maso měkké. Pak maso počneme potírat slaninou -
Podobné recepty jako Sele na rožni
Lulja kabab
Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčat
Podobné recepty jako Lulja kabab