Margot koláč recept
100 g čokolády na vaření 1 dcl oleje 350 dkg polohrubé mouky 2 ližičky sody bykarbóny 1 sklenice zavařování meruněk 2 vanilkového cukru
Podobné recepty jako Margot koláč
Řecké voňavé citrónové kuře recept
Dusim pod pokrievkou, pokial nie je maso makke. Prelozim na teple miesto a do stavy po vareni pridam nakrajanu cuketu, ak treba, este pridam trochu oleja, zasypem grilovacim korenim (cuketu som ani nemarinovala, ani nenechala vypotit), trochu podusim do omaknutia. Na zaver zmiesam cuketu s masom a p
Podobné recepty jako Řecké voňavé citrónové kuře
Tři rychlé pomazánky z jednoho základu recept
Lukas cirjak: 1 liter má 10 dl alebo 100 cl alebo 1.000 ml. Z toho sa dá vypočítať, koľko centilitrov je 50 ml. Môžete mi veriť. Poldecák na pálenku nevlastním, neviem, čo je tam napísané, ale pochybujem, že 0,05 cl. Možno by stačilo do receptu napísať, že cca pol deci oleja alebo 50 ml. Odpovědět
Podobné recepty jako Tři rychlé pomazánky z jednoho základu
Míša řezy
Míša řezy dělám a dávám tuto polevu,je měkká a neláme se.100g másla rozpustit v kastrolku,přidat 100g moučk.cukru,zamíchat a po chvilce přidat 3lžíce kakaa,když je to vše spojené,ztáhnout z kamen,přilít 3lžíce studené vody a míchat až je poleva hladká.Tuto polevu používám jen na tyto řezy.Na ostatní
Podobné recepty jako Míša řezy
Pikantule
Postup přípravy receptu. 1. Nejdříve si připravíme brambory: buďto můžeme použít přímo hotové zamražené americké brambory, které usmažíme obvyklým způsobem, anebo si tyto připravíme sami v lehčí a zdravější variantě - u nás na valašsku zvané "pečené zemáky". Krátce povaříme brambory ve slupce (ne úp
Podobné recepty jako Pikantule
Pařížský krém recept
Alena: Když se krém srazí,jaký-koli stačí do něj zašlehat plátek rozpuštěného 100% tuku .Vyzkoušeno.Není to tam ani cítit a krém je super. Odpovědět Hana Schneiderová (neregistrovaný)
Podobné recepty jako Pařížský krém
České buchty
Postup přípravy receptu. 1. Do mísy vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalejeme teplým mlékem a necháme vykynout kvásek. Potom do mouky přidáme vanil.cukr, sůl, citrón.kůru, žloutky a rozpuštěné máslo a vypracujeme měkké těsto, které necháme asi půl hod
Podobné recepty jako České buchty
Mangoldový salát recept
Postup přípravy receptu. Na 1 lyžici oleja kratúčko, cca 2 min, orestujeme natrhaný mangold (stopky nakrájame). Dáme do misky a necháme vychladnúť. Dve lyžice oleja rozmiešame s prelisovaným cesnakom, vínnym octom, horčicou, najemno nastrúhaným zázvorom, korením a soľou. Pridáme k mangoldu a dobre p
Podobné recepty jako Mangoldový salát
Pizza těsto z pizzerie
TŘETÍ: olivový olej s česnekem, protlak, koření na pizzu, špenát, salám nebo slanina, černé olivy, (vejce), ČTVRTÁ: olivový olej, protlak, koření na pizzu, mozzarella, tuňák z konzervy, cibule, zelené olivy. Moc jsme si pochutnali.
Podobné recepty jako Pizza těsto z pizzerie
Donutky recept
Postup přípravy receptu. Vlažné mlieko zmiešame s droždím a lyžičkou cukru a necháme ho chvíľu postáť. Potom zmiešame múku, aktivované droždie, žĺtky, cukor, vanilkový cukor, soľ (nedať ju na droždie), maslo a mlieko so smotanou. Vypracujeme hladké a pružné cesto. Dáme ho na teplé miesto kysnúť, kým
Podobné recepty jako Donutky
Žampionový koláč recept
100 g tvrdého sýra 2 lžíce sekaného kopru mletý pepř 300 g žampionů 100 g anglické slaniny
Podobné recepty jako Žampionový koláč
Nejlepší koblihy, jaké znám recept
Do 100 ml z odměřeného množství vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a lehce zamícháme. Kvásek přikyjeme ubrouskem a necháme na teplém místě asi 10 minut kynout.
Podobné recepty jako Nejlepší koblihy, jaké znám
Španělské ptáčky recept
Do pekáčku vložíme cibuli, zalijeme olejem, navrch naskládáme natěsno ptáčky a dáme zapéct do maximálně rozehřáté trouby na 10 minut, pak zmírníme a dopékáme při 150°C cca 45 minut, až je maso měkké. Během pečení poléváme vypečenou šťávou nebo podle potřeby podléváme horkou vodou.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Jihočeské zelňáky recept
Postup přípravy receptu. Na vál dáme mouku, přisypeme zelí a škvarky, sůl, kmín a přidáme mléko. Zpracujeme těsto. To vyválíme na plát o síle cca 1,5 cm. Z toho tvořítkem (obrácenou skleničkou na víno) vykrájíme kolečka, která klademe na vymaštěný plech.
Podobné recepty jako Jihočeské zelňáky
Bramborové smaženky recept
Postup přípravy receptu. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a nastrúhame. Vodu s maslom privedieme k varu, vsypeme múku a cesto odpaľujeme. Necháme vychladnúť, postupne vmiešame vajcia. Nakoniec vmiešame nastrúhané zemiaky, nadrobno nakrájanú klobásu, ochutíme soľou, koreníma kari.
Podobné recepty jako Bramborové smaženky
Tiramisu palačinky recept
Palacinkové cesto: Do misky dáme mlieko, vajcia, múku, kakaový prášok a vymiešame cesto. Rozohriatu panvicu potrieme troškou oleja a upečieme palacinky z oboch strán. Upečené palacinky necháme vychladnúť. Káva: Kým palacinky chladnú, pripravíme kávu. Do horúcej vody pridáme instantnú kávu a premieša
Podobné recepty jako Tiramisu palačinky
Domácí papardelle (nebo tagliatelle) recept
Holky, já já jsem to hledala (hned ráno, také jsem se dívala na Prima vařečku) a opravdu mám v Apetittu recept od Riccarda Lucque (píšu po paměti) na domácí těstoviny a poměr je stejný jako má Eliz (100g hl.mouky, 1 vejce, 3 lžíce oliv.oleje). Odpovědět
Podobné recepty jako Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Zapékané rybí filé recept
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme na plátky narezané šampiňóny, opražíme, pridáme lyžicu vody rozmiešanú s pretlakom a podusíme 5 minút. Necháme prechladnúť a vmiešame vajíčka. Filé rýchlo z oboch strán opečieme na oleji a uložíme do pekáčika. Výpek prilejeme k filé.
Podobné recepty jako Zapékané rybí filé
Americké Brownies
Dnes jsem vyzkoušela, dala jsem tam dvě hořký obyč. čokolády z Lídlu cca 50% kakaa a třetí 80% kakaa (ale stačily by všechny tři ty obyčejnější), o 100g míň cukru a brownies je naprosto luxusní. Určitě si tenhle recept schovám a budu péct znova. A je to jednoduchý, za chvilku bylo v troubě a za dalš
Podobné recepty jako Americké Brownies
Bábovka kávová
No, pokud váží 1 litr vody 1 kg, jak nás učili ve škole, tak 130g vody je 130 ml. U oleje, který je trochu lehčí, to odhaduji na 140 - 150 ml. Kouzlo tohoto receptu vidím právě v tom, že si vystačím s přivažovací váhou. Ani vodu s olejem neprotřepávám, ruční šlehač to zvládne.
Podobné recepty jako Bábovka kávová
Francouzské bagety recept
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, tam přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen. Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme
Podobné recepty jako Francouzské bagety