Kysané zelí ze sudu recept
Tématické fráze: kysané zelí recepty kysane zeli recept kysaně zelí recept na kysané zelí domácí kysané zelí recepty recepty na domácí kysané zelí jak udělat kysané zelí jak se dělá kysané zelí zelí kysané zelí do sudu kameninový sud na zelí recept kysané zelí zelí kysané recept domaci kysane zeli k
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Domácí kysané zelí salátové recept
Postup přípravy receptu. Nakrouhané zelí smícháme se vším ostatním, rukama dobře promneme a necháme zhruba hodinku odležet, až zelí změkne a pustí šťávu.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí salátové
Červené zelí s jablky
Způsob přípravy. Skvělá verze přílohy z červeného zelí. Vhodné jako příloha k vánočním pokrmům, například ke kachně. Zelí umyjeme, cibuli oloupeme.
Podobné recepty jako Červené zelí s jablky
Kysané zelí s červenou řepou
Zelí slijeme a trochu rozkrájíme. Vysypeme k červené řepě. Cibuli zbavíme slupky, v mixéru rozsekáme a přidáme do mísy. Citróny si odšťavníme a šťávu nalijeme k ostatním surovinám. Nandáme polévkovou lžíci olivového oleje.
Podobné recepty jako Kysané zelí s červenou řepou
Domácí kysané zelí
Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Kyselé zelí do skla
Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Dušené zelí mojí babičky
Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Jednoduché kysané zelí recept
Zelí napěchujeme do čistých sklenic tak, aby nahoře zbylo asi 2,5 - 3 cm místa. Někdy se může stát, že je zelí suché a málo pouští šťávu - pak doplníme převařenou vodou. Naplněné skleničky uzavřeme víčky omnia, dáme k teplu na podnos z umělé hmoty. Zelí začne kvasit - víčka se vydují. ... kysane zel
Podobné recepty jako Jednoduché kysané zelí
Kysané zelí IV. recept
Postup přípravy receptu. Nakrouháme zelí přidáme ostatní ingredience pořádně propracujeme až zelí změkne. Dáme do nádoby na zelí a necháme kysat 6 týdnů, pak dáme do sklenic a zavaříme 25-35 minut jak chytnou víčka.
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Dušené kysané zelí recept
Postup přípravy. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Kysané zelí
Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení. Připravený sud začneme pěchovat nakrouhaným zelím.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Kvašené zelí do sklenic recept
Zelí odložíme přikryté na 4 hodiny do chladu, aby nasolené zelí zkřehlo a pustilo dostatek vody. Touto šťávou budeme zelí zalévat v naplněných sklenicích. Odstáté zelí naplníme do sklenic, každou vrstvu pořádně natlačíme do sklenic a téměř po okraj dolijeme puštěnou šťávou.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Kysané zelí ve sklenici recept
Zelí napěchujeme do třílitrových sklenic tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 - 3 cm místa. Uzavřeme víčkem omnia a dáme na tácek na teplé místo. Víčka se vydují, ale pak se za 10 - 14 dnů vrátí zpět do původního stavu a je hotovo.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici
Domácí klobásy na kysaném zelí recept
Do pekáčku kysané zelí, na něj rozložit klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.Nepřikryté upéci v troubě, pohlídat, příp. podlít trochou...
Podobné recepty jako Domácí klobásy na kysaném zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání nebude rozpadat.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Ochucené kysané zelí recept
Výborné zelí z moravského Slovácka. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Ochucené kysané zelí
Kysané zelí na slanině recept
Postup přípravy. Kysané zelí (nejlépe domácí) překrájíme na kratší kousky, zalijeme trochou vývaru nebo vody a přidáme kmín. Zelí vaříme téměř doměkka.
Podobné recepty jako Kysané zelí na slanině
Halušky s kysaným zelím
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut. 2 Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.
Podobné recepty jako Halušky s kysaným zelím
Kysané zelí recept
Postup přípravy. Z hlávek zelí oloupeme svrchní potlučené a špinavé slupky. Zelí pak nakrájíme nebo nakrouháme na jemné nudličky, osolíme a vložíme do porcelánové mísy.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Zelňačka s domácím kysaným zelím recept
Postup přípravy receptu. Domácí zelí, bobkový list, nové koření a brambory dáme vařit. Na oleji si osmahneme cibulku, po chvíli přihodíme klobásku nakrájenou na kostičky, červenou papriku, chilli, pepř a pak poprášíme moukou.
Podobné recepty jako Zelňačka s domácím kysaným zelím
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dobré sterilované zelí recept
Postup přípravy. Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic.
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Zelí recept
Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne.
Podobné recepty jako Zelí
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú recept ...
Výborný domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragů a nastavenou kroupovou kaší. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú ...
Nakládané zelí recept
Do nakrouhaného zelí nalijeme nálev a necháme 24 hodin odležet, občas promícháme, plníme do sklenic bez sterilizace, uskladnit v temnu a chladu.
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Kimči recept
Korejské kysané zelí kimči je výborným oživením domácí kuchyně. Existuje mnoho receptů a způsobů přípravy. Vybral jsem jeden, který se mi zdál jako nejvhodnější a snadno připravitelný. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kimči
Dušené červené zelí recept
Postup přípravy. Větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí recept
Postup přípravy receptu. Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Domácí lučina
Vše smícháme a dáme do cedníku s plátnem. Necháme do druhého dne okapat.Poté dochutíme dle chuti. Z tohoto množství vznikne cca 1/2 kg lučiny.
Podobné recepty jako Domácí lučina