Pizza Margherita je pizza, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a skvělé jídlo může být na stole. (celý recept)
Pizza Margherita je pizza, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a skvělé jídlo může být na stole.
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, sůl a droždí. Přidáme vlažno...
Pizza Margherita je pizza, kterou zvládne i úplný začátečník. Stačí pár jednoduchých ingrediencí a skvělé jídlo může být na stole.
Ve velké míse smícháme hladkou mouku, sůl a droždí. Přidáme vlažnou vodu a důkladně vše prohněteme. Teprve teď přidáme olivový olej a uhněteme lesklé hladké těsto.
Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
Mezitím si připravíme omáčku smícháním rajčatového protlaku, nasekané bazalky a utřeného česneku.
Jakmile těsto nakyne, znovu ho prohněteme a rozdělíme na 2 poloviny.
Pak z nich na vále připravíme dvě kulaté tenké placky.
Troubu si mezitím předehřejeme na 220 stupňů. Každou pizzu potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, poklademe nakrájenou mozzarellou, rozpůlenými cherry rajčátky a posypeme strouhaným parmezánem. Nakonec povrch pokapeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na vymazaném plechu podle druhu trouby přibližně 10 až 15 minut.
Hotovou pizzu ozdobíme čerstvou bazalkou.