Kachna se zelím a knedlíkem recept
Po cca 1 hod. kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Kachnu dál průběžně kontrolujeme a poléváme. Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Uzené se zelím recept
Já cukru přidávám vždy alespoň lžíci, protože pomůže uvolnit ze zelí šťávu a nemusí se poté v pekáči téměř podlévat vodou. Zelnou směs nasypeme do sádlem nebo olejem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme cca 50 minut v předehřáté troubě na 190 stupňů.
Podobné recepty jako Uzené se zelím
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
Uzené maso zapečené s bramborovou kaší je jídlo připravené v jednom pekáči. Zkuste ho, a uvidíte že bude všem ohromně ch
Podobné recepty jako Uzené maso zapečené s bramborovou kaší
prejt
Vepřové dobře opereme, opálíme chlupy a vaříme v osolené vodě doměkka. Měkké maso obereme z kostí a umeleme na masovém strojku. Rovněž umeleme syrová vepřová nebo telecí játra a 2 žemle, předem namočené ve vodě a vymačkané. Směs okořeníme, osolíme, případně podle potřeby trochu zředíme vývarem z mas
Podobné recepty jako prejt
Brambory se zelím a jitrnicí recept
Brambory se zelím a jitrnicí dáme zapéct do trouby a pečeme asi 45 minut. Může se stát, že jitrnice s jemnějším střívkem praskne, ale pokud je přikrytá zelím, tak střívko je většinou pružnější a tolik nepraská. Za 40 minut brambory se zelím zalijeme dvěma vejci, necháme zapéct a můžeme podávat.
Podobné recepty jako Brambory se zelím a jitrnicí
Králík zapečený se zelím a brambory recept
Na tuku v pekáči, ve kterém budeme vše zapékat, necháme rozškvařit slaninu, přidáme šalotky vcelku, maso a asi 5 minut zprudka opékáme, poté přidáme nakrájené zelí a opékáme asi 20 minut, až se vše začne jakoby připalovat a zelí chytne barvu do růžova. Šťáva by neměla žádná zůstat.
Podobné recepty jako Králík zapečený se zelím a brambory
Zapečené zelí s kabanosem recept
V dřívějších dobách se peklo zelí v pekáči, na zelí se vyskládaly domácí klobásy a podávalo se s hrachem, nebo bramborama. Nám to moc chutná, někdy rozložím kysané zelí do pekáčku a navrch naskládám jitrnice a společně zapeču, taky moc dobré Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrob
Podobné recepty jako Zapečené zelí s kabanosem
Nové recepty
V pekáči si rozpustíme máslo a osmažíme na něm na plátky nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku nakrájenou na kostky a koření. Vše promícháme a přidáme... více o Kuře po zámecku od mojí babičky
Podobné recepty jako Novéy
Brambůrky z trouby recept
Je lepší když je budete obracet, aby jste je o5 rozložila po pekáči a nebylo jich potom třeba 5 nasobě. To se potom méně propékají a ty spodní jsou potom připečenější než ty vrchní. Ono taky záleží na troubě. Já to třeba dělám v úplně obyčejné staré plynové troubě. Když to dělám v jiné troubě, třeba
Podobné recepty jako Brambůrky z trouby
Salám z bůčku recept
Jani, je to fakt skvělé. Dělala jsem hned ze dvou dávek a vařila jsem v pekáči, co peču vánoční krůtu. Jedině tam se to vešlo. Příště zkusím větší kostičky. Krájela jsem je dost drobné. Ale na chuti to vůbec nic neubralo. Dávám fotky, jo? + Odpovědět
Podobné recepty jako Salám z bůčku
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Prejt, jitrnice nebo jelita vyndáme ze střívka a rozmačkáme je v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi... více o Sýrový nákyp s prejtem, jitrnicí nebo jelitem
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Kysané zelí
Při kvašení zelí může dojít k tomu, že není dostatek šťávy v soudku. V tom případě je nejlepší svařit vodu se solí a po vychladnutí ji do soudku přilít. Poměr je asi 20 g soli na 1 litr vody. Nádobu umístíme v teplotě 15-20 stupňů C. Po 3-4 týdnech už obvykle můžeme zelí ochutnávat. Poté nádobu přen
Podobné recepty jako Kysané zelí