Vepřová směs recept
Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky. Cibuli restujte dozlatova, přidejte maso, restujte a poduste ve vlastní šťávě. Pak maso podlijte 2 dl vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste doměkka. Rýži uvařte v 0,5 l vody a nechte ji vychladnout.
Podobné recepty jako Vepřová směs
Plzeňské vepřové recept
Postup přípravy. Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku. Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova. Přidáme na kousky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, zalejeme vývarem. Dusíme do měkka a v případě potřeby podléváme vřel
Podobné recepty jako Plzeňské vepřové
Vepřová pečeně s kapustou
Osolíme je a opepříme. Kapustu rozkrájíme na malé kusy a rozprostřeme do hrnce, který je vhodný do trouby. Osladíme. Přisypeme kmín. Položíme kousek pravého másla. Maso vložíme ke kapustě. Hrnec přiklopíme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme. Na závěr lze zahustit např. jemnou krupičkou.
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s kapustou
Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Bramborák plněný kuřecím masem je náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to. Jako přílohu můžeme zvolit zelenin
Podobné recepty jako Bramborák plněný kuřecím masem a cheddarem.
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě. Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě Zdroj: iStock. 58x. Maso ve vlastní šťávě patří mezi oblíbené pohotovostní suroviny, které se vyplatí mít ve spíži. Protože je maso už uvařené, stačí jen orestovat cibuli, na ni vyklepnout sklenici masa a během chvíle ...
Podobné recepty jako Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Sladké ubrouskové knedlíky s karamelem a sorbetem ...
Sladké ubrouskové knedlíky s karamelem a sorbetem. Luxusní úprava zbylého kynutého pečiva, s níž se dostáváme do vyšších kulinárních sfér – ale zvládnout se dá i na chalupě. Sorbet je krásnou tečkou, báječný je třeba z manga, ale použít můžete klidně i kompotované ovoce, jako jsou meruňky nebo hrušk
Podobné recepty jako Sladké ubrouskové knedlíky s karamelem a sorbetem ...
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami ...
Postup přípravy receptu. 1. Maso očistěte, zbavte přebytečného tuku a blan a nakrájejte na kostky velké asi 3 x 3 cm. Zeleninu očistěte, mrkev pokrájejte na kostky a cibuli na tenké plátky. RADA: Krájení cibule. 2. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej a na něm opečte maso ze všech stran dozlatov
Podobné recepty jako Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami ...
Obalované vepřové řízky s lyonskými bramborami
Obalované vepřové řízky s lyonskými bramborami Zdroj: Francouzské dobrodružství Jamese Martina. Město Lyon je známé svými bouchony, prostými restauracemi, které s hrdostí předkládají tradiční lyonské jídlo. Vzniklo v 16. století, když královna Kateřina Medicejská přivedla na svůj dvůr florentské kuc
Podobné recepty jako Obalované vepřové řízky s lyonskými bramborami
Vepřové plátky v cikánské omáčce recept
Dajda: Dík za komentář - klidně to jde i z krkovičky, mám ji raději než kýtu ale měla jsem zbylých 6 plátků panenky tak jsem ji udělala . hezký den. Odpovědět Dajda 23. 5. 2021 11:04 Přimlouvala bych se také za krkovičku! Odpovědět Přidat komentář Přidat komentář Moje poznámka Naše kuchařka 2 Nově v
Podobné recepty jako Vepřové plátky v cikánské omáčce
Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku ...
Nakonec přidejte sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidejte trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžete ho zředit trochou mléka. Na pánev dejte lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a nechte ho rozpálit. Maso obalte v těstíčku a osmažte na pánvi z obou stra
Podobné recepty jako Smažené plátky vepřové panenky v parmazánovém těstíčku ...
Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou ...
Škubánky tvarujte lžící namočenou v oleji. Plátky slaniny nechte na nepřilnavé pánvi vyškvařit dozlatova. Na připravené škubánky dejte brynzovou omáčku a kousky slaniny. PRIMA TIP: Pro přípravu receptu doporučujeme jedinečný Zlatý bůček od firmy Plzák z Plzně. Díky své chuti a kvalitnímu složení byl
Podobné recepty jako Bramborové škubánky s brynzovou omáčkou a křupavou ...
Vepřová žebírka na rajčatech se zázvorem
Vepřová žebírka na rajčatech se zázvorem Zdroj: Košík plný rajčat. 2x. Vepřová žebírka dušená ve voňavé rajčatovo-zázvorové omáčce představují vydatný a lahodný pokrm. Podávejte s rýží vařenou v páře a se zeleninovou přílohou, například blanšírovanou čínskou listovou zeleninou. 4 porce. 90 minut.
Podobné recepty jako Vepřová žebírka na rajčatech se zázvorem
Křupavé topinky s trhaným vepřovým masem
Pečte asi 20 minut, až se maso tzv. zatáhne a zezlátne. Stáhněte teplotu na 150 °C. Maso podlijte vodou, pekáč zakryjte alobalem a pečte 3 hodiny doměkka. Každou hodinu maso zkontrolujte a podle potřeby ho podlijte. Upečené maso přesuňte do misky, nechte chvilku zchladnout a pomocí dvou vidliček nat
Podobné recepty jako Křupavé topinky s trhaným vepřovým masem
Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem
Máme pro vás snadné řešení, které je plné zdraví prospěšných látek – domácí kurkumový čaj. Kromě kurkumy v něm nechybí ani zázvor, kardamom, ale také třeba skořice nebo sirup ze smrkových výhonků. 1 porce. 10 minut.
Podobné recepty jako Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem
Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka. Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
Podobné recepty jako Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Vyprošťovací česnečka s kroupami
Namočené kroupy uvařte v osolené vodě doměkka, dle návodu na obalu. V hrnci orestujte na sádle nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, přidejte prolisované stroužky česneku, majoránku a obrané uzené maso. Vařte do změknutí brambor, asi 20 minu
Podobné recepty jako Vyprošťovací česnečka s kroupami
Jemný mrkvový krém
Jemný mrkvový krém. Jemný mrkvový krém Zdroj: akademiekvality.cz. 7x. Mrkvový krém chutná malým, stejně tak i dospělým a je hotový dřív, než bys řekl mrkvička! Stačí doma najít pár mrkví, cibuli a bramboru a za pár minut máte vydatnou a velmi zdravou polévku, která zahřeje a zasytí. 4 porce. 30 minu
Podobné recepty jako Jemný mrkvový krém
Obrácený koláč se slívami a ciderovým krémem
Přelijte zpět do rendlíku a za stálého šlehání zahřívejte na středním stupni do zhoustnutí. Krém je hotový, když ulpívá na zadní straně lžíce. Přeceďte ho, abyste odstranili případné hrudky. Upečený koláč vyklopte na talíř, sloupněte z něj pečicí papír a nakrájejte ho na dílky. Podávejte s krémem. O
Podobné recepty jako Obrácený koláč se slívami a ciderovým krémem
Kynutý švestkový táč s marcipánovou drobenkou
Kynutý švestkový táč s marcipánovou drobenkou Zdroj: Coolinářka. 5x. Co je to vlastně ten táč? Jde o lité těsto na plech, které je doplněné o ovoce. V tomto případě právě o švestky, které jsou pro podzim naprosto typické. A aby to nebyl jen tak obyčejný recept, drobenka je vylepšená strouhaným marci
Podobné recepty jako Kynutý švestkový táč s marcipánovou drobenkou
Pečené brambory v soli s tvarohem
Pečené brambory v soli s tvarohem Zdroj: Jíme zdravě po celý rok. 8x. Pečení v soli je oblíbený způsob přípravy – můžete tak péct například kuře nebo celé ryby. Pokud se pustíte do pečení brambor v soli, zjistíte, jak výbornou mají chuť a také strukturu. Doplňte je svěžím tvarohovým dipem s bylinkam
Podobné recepty jako Pečené brambory v soli s tvarohem
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Doprostřed víru vlijte jedno vajíčko. Vír se postará o to, aby bílek obalil žloutek. Jakmile je bílek pevný, odstavte rendlík z plamene a nechte vejce dojít. Stačí asi 2–3 minuty. Stejně pokračujte s dalšími vejci. Polévku servírujte se ztraceným vejcem. Kulajda podle šéfa.
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou ...
Houby, tekutinu a celou cibuli zalijte v hrnci 2,5 litry studené vody, uveďte do varu a pak na mírném stupni vařte 15 minut. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte brambory a pohanku a vařte ještě 15 minut. Mezitím rozehřejte v pánvi 1 lžíci oleje a na středně nízkém stupni smažte cibuli 5 minut. Př
Podobné recepty jako Ukrajinská bramborová polévka s houbami a pohankou ...
Slavnostní drůbeží paštika se slaninou
Paštiku můžete nechat jako hladký krém nebo do ní lze přidat opečenou slaninu navíc nebo třeba sušené brusinky. Hotovou paštiku přesuňte do jednotlivých malých skleniček. Seshora každou sklenici polijte vrstvou rozpuštěného másla tak, aby paštika nebyla vidět a nedostával se k ní vzduch. Máslo lze p
Podobné recepty jako Slavnostní drůbeží paštika se slaninou
Dušená mrkev na másle s kuřecím plátkem a bramborem
83x. Dušená mrkev je jídlo, které vás okamžitě přenese zpátky do dětství. Jedno z mála jídel, které mělo úspěch i ve školní jídelně. A pravidelně vám ho vařila maminka i babička. Příjemná nasládlá chuť mrkve je prostě skvělá a rozhodně stojí za to, mít tento recept ve stálém repertoáru. V této verzi
Podobné recepty jako Dušená mrkev na másle s kuřecím plátkem a bramborem
Šlehačková mramorová bábovka
Formu na bábovku vymažte důkladně olejem, vysypejte ji strouhankou a nalijte do ní polovinu těsta. Do druhé poloviny vmíchejte kakao a kakaové těsto nalijte do formy na bílé. Obě vrstvy (světlou a tmavou) lehce projeďte lžící, aby vám vzniklo mramorování. Bábovku pečte v troubě na 170–180 °C cca 50
Podobné recepty jako Šlehačková mramorová bábovka
Jihočeská kulajda
224x. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Dort J’adore s pudinkovým krémem a kompotem z lesního ...
Jakmile korpus vychladne, začněte s přípravou kompotu. Želatinu namočte do vody a nechte ji nabobtnat. V hrnci povařte lesní ovoce se 150 ml vody, škrobem, máslem, cukrem a tymiánem za stálého míchání asi 1 minutu. Vmíchejte vymačkanou želatinu a nechte směs vychladnout. Použijte ji, až začne želíro
Podobné recepty jako Dort J’adore s pudinkovým krémem a kompotem z lesního ...
Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Po 3 hodinách celou směs důkladně rozmixujte ponorným mixérem nebo ve smoothie makeru. Přilijte zbylých 100 ml rumu, plamen stáhněte na minimum (já dala 1,5 z 9 stupňů) a nechte další cca 2 hodiny prohřívat a redukovat. Takto redukujte do té doby, než budou povidla hustá. Po vystydnutí ale ještě tro
Podobné recepty jako Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce
Hruškový džem se zázvorem
Postup přípravy receptu. 1. Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty.
Podobné recepty jako Hruškový džem se zázvorem
Bagel se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou ...
Pečte 30 minut na 150 °C a pak cca 1,5 hodiny na 120 °C (odvíjí se od velikosti rajčat). Rajčata by neměla být spálená, ale pěkně opečená. Cibuli oloupejte, nakrájejte a na másle nechte zkaramelizovat. V závěru přípravy přidejte med, promíchejte a nechte cibuli trochu zchladnout. Bagely podélně rozk
Podobné recepty jako Bagel se sušenou šunkou, kozím sýrem a karamelizovanou ...
Švestkové knedlíky z tvarohovo-toustového těsta obalené ve ...
Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedním z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého nebo bramborového těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toustový chléb. Knedlík
Podobné recepty jako Švestkové knedlíky z tvarohovo-toustového těsta obalené ve ...
Mrkvový krém se zázvorem
Mrkvový krém se zázvorem. Mrkvový krém se zázvorem Zdroj: Výpečky.com. 2x. Tuhle polévku si určitě zamilujete. Naučila jsem se ji na workshopu od šéfkuchaře Radka Šubrta a vařím ji stále dokola. Její sladko-kořeněná chuť završená pikantním akcentem, který dodává zázvor, je pro tento zimní čas prostě
Podobné recepty jako Mrkvový krém se zázvorem
Zeleninové demi-glace
Postup přípravy. Troubu rozehřejte na 150 °C. Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte nožem nebo na mandolíně na plátky tlusté 2–3 mm a vložte do většího pekáče. Zakápněte olivovým olejem, posolte, popeřete, přidejte všechny bylinky a dejte péct do trouby. Pečte zhruba 2–3 hodiny, dokud nebude zeleni
Podobné recepty jako Zeleninové demi-glace
Italský jablečný koláč s mandlemi
Dohromady smíchejte mouku, skořici a kypřicí prášky. Sypké ingredience postupně přidejte k ušlehanému těstu a vše zamíchejte kovovou lžící. Dále přidejte jablka, rozinky, mandle a citronovou kůru. Těsto přendejte do připravené formy a v předehřáté troubě pečte hodinu, dokud se při vpichu nepřestane
Podobné recepty jako Italský jablečný koláč s mandlemi
Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy ...
listový salát (směs listových salátů) 200 g. brambory 300 g. květák 200 g. cherry rajčata 250 g. vlašské ořechy 50 g. med (med, nejlépe květový pastový) 1 lžíce. olej 1 lžíce. řeřicha (výhonky řeřichy na posypání) citron.
Podobné recepty jako Salát s pečenou bramborou, květákem v alobalu a karamelizovanými ořechy ...
Rajská krémová polévka s těstovinami
Vařte zhruba 30 minut a poté dochuťte solí a pepřem. Mezitím také uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Polévku rozmixujte, vmíchejte do ní smetanu a těstoviny a podávejte s petrželkou. PRIMA TIP: Místo krájených rajčat z plechovky zkuste i čerstvá. Polévka pak bude zase chutnat trochu jinak.
Podobné recepty jako Rajská krémová polévka s těstovinami
Letní cuketová polévka
Suroviny. cukety (malé nebo střední) 500–600 g. zeleninový nebo kuřecí vývar 300–400 ml. větší cibule 1 ks. Česnek 1 stroužek. olivový nebo slunečnicový olej. 30–40% smetana 150–200 ml. sůl, pepř. madráské kari / kajenský pepř (volitelné) 1 lžička / 1/4 lžičky.
Podobné recepty jako Letní cuketová polévka
Kuřecí medailonky v parmazánovém těstíčku recept
řízek v parmezánovém těstíčku kuřecí medailonky maso v parmazánovém těstíčku kuřecí řízek v parmezánovém těstíčku parmasanove testicko recept. Suroviny: řízky kuřecí, sůl, pepř, olej, voda, vejce, mouka hladká, solamyl, sýr parmazán strouhaný, tymián, sůl.
Podobné recepty jako Kuřecí medailonky v parmazánovém těstíčku
Barevný crumble z letního ovoce s mandlovou drobenkou ...
Ovoce vložte do vymazané formy, zakápněte citronovou šťávou a zasypte lžící cukru. Do stolního mixéru vložte mandle, ovesné vločky, cukr, skořici, sůl a rozmixujte. Všechny suroviny by se měly propojit. Pak přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí rukou vypracujte drobenku. Ovoce zasypte drobenko
Podobné recepty jako Barevný crumble z letního ovoce s mandlovou drobenkou ...