Hubník z Jizerek a Krkonoš recept
Postup přípravy. Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz pozn.). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem.
Podobné recepty jako Hubník z Jizerek a Krkonoš
Krkonošské kyselo recept
Postup přípravy Kvásek namočíme asi na 2 hodiny do 1 l vody, poté rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nezůstaly hrudky. Houby uvaříme zvlášť. Vaříme je raději déle, aby byly dosti měkké. Usmažíme vajíčka. Brambory nakrájíme a uvaříme bez slupky. Na oleji osmažíme cibulku dozlatova.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Šumivá zázvorová limonáda
1 hrnek medu Způsob přípravy Šumivá zázvorová limonáda je osvěžující hlavně v horkém létě. Podáváme ji dobře vychlazenou. Někdo přidává místo perlivé vody colu, nápoj je pak sladší. Nejdříve v hrnci přivedeme k varu vodu s nastrouhaným zázvorem. Ihned odstraníme z plotny, necháme ustát 10 minut a př
Podobné recepty jako Šumivá zázvorová limonáda
Kalifornský salát s avokádem
Ingredience receptu dresink: 1 lžíce hnědého cukru 1 lžíce sojové omáčky šťáva z 1/2 citronu 1 lžíce rýžové Miso pasty 4 lžíce mléka nebo sojového jogurtu mořská sůl salát: 1 zralé avokádo 2 hrstky sezónního zeleného salátu 150 g brokolice 2 lžíce dýňových semen 2 lžíce sezamových semen 2 lžíce suše
Podobné recepty jako Kalifornský salát s avokádem
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník - recept: Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko, Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek.
Podobné recepty jako Krkonošský hubník
Krkonošský houbovec
Postup přípravy receptu. 1. Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek, majoránku, sůl, mléko, vejce, předem povařené houby a vše důkladně rozmícháme a mlékem doředíme na řídkou hmotu. Hmotu nalejem
Podobné recepty jako Krkonošský houbovec
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Postup přípravy receptu 1 Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz. poznámka). Rohlíky namočíme do trochy mléka. Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem.
Podobné recepty jako Hubník z Jizerek a Krkonoš
Krkonošské kyselo
1. Do studené vody dát na 20-30 minut namočit houby a kmín. Mezitím nakrájet brambory, pak to dát k houbám, osolit a začít vařit. Až jsou brambory měkké, dát kvásek rozmíchaný (nejlépe rozšlehaný) ve studené vodě. Přidat míchaná vajíčka a povařít 3-4 minuty a míchat (!!!) - musí to zesklovatět.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Suroviny máslo 35 g olivový olej 2 lžíce libovolné sušené houby (namočené v horké vodě alespoň 2 hodiny předem) 60 g hlíva ústřičná (lze vynechat) 100 g bílá cibule, nakrájená najemno 150 g kmín (drcený kmín) 1 lžíce celozrnná bageta nebo toustový chléb (na 1cm kostičky) 300 g vanilkový cukr (žloutk
Podobné recepty jako Podkrkonošský hubník – nákyp se sušenými houbami
Krkonošské kyselo s houbami od šéfkuchaře Radka Davida ...
Postup přípravy Sušené houby zalijte vodou a nechte 30 minut odstát. Do kuřecího vývaru přidejte kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Pak přidejte kvas rozmíchaný s vodou. A vařte, dokud nejsou brambory měkké. Do menší pánve dejte sádlo a cibu
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo s houbami od šéfkuchaře Radka Davida ...
Houbovník recept
Postup přípravy. Nejprve povaříme houby. Z mléka a krupice uvaříme krupicovou kaši na slano (raději hustší konzistence). Do uvařené kaše nasypeme na kostičky pokrájenou cibuli a klobásu, povařené a scezené houby, vmícháme vajíčka, česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku.
Podobné recepty jako Houbovník
Houbník
Pracovní postup: Houby namočte, zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky, brambory na čtvrtky. Na oleji osmahněte cibulku a poduste houby. Zeleninu přidejte do hrnce, okořeňte a nechte dusit, podle potřeby podlijte vodou. Nakonec vmíchejte prolisovaný česnek.
Podobné recepty jako Houbník
Hubník recept
Suroviny 8 porcí asi 1/2 kg hub čerstvých nebo mražených 3 vejce majoránka 4 stroužky česneku 2 housky namočené v mléce sůl 1 cibule máslo hrubá mouka Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Hubník
Krkonošské houbové karbanátky
Krkonošské houbové karbanátky. Houby jsou masem chudých a v hustých lesích na horách to platí dvojnásob. Rostou od jara do zimy a chutnají skoro stejně čerstvé jako sušené, variabilita houbového menu tak záležela jen na invenci hospodyně a pilnosti sběračů.
Podobné recepty jako Krkonošské houbové karbanátky
Krkonošský závitek s houbami a omáčkou
Postup přípravy receptu. 1. Sušené houby namočíme přes noc do vody nebo do mléka a druhý den podusíme na másle. Přidáme rozšlehaná, osolená vajíčka a necháme za stálého míchání ztuhnout tak, aby vznikla houbová míchanice.
Podobné recepty jako Krkonošský závitek s houbami a omáčkou
Krkonošská krkovice recept
Krkonošská krkovice. Ačkoliv se krkovička používá spíše na minutky a grilování, výborná je i pečená. Zkuste ji připravit podle našeho receptu, s lečem, sýrem a smetanou. Jako přílohu doporučujeme brambory, vařené nebo třeba šťouchané. Výborný oběd máte na stole téměř bez práce. 26.
Podobné recepty jako Krkonošská krkovice
Buchtičky se šodó z Cukrárny Myšák
Ve zbytku mléka důkladně rozmíchejte škrob, žloutky a za stálého míchání přilijte do horké směsi. Podle chuti přidejte rum. Krátce, asi 30 sekund provařte a stáhněte z ohně. Smíchejte med s rumem. Po upečení buchtičky ihned směsí potřete. Těsně před podáváním buchtičky přelijte teplým šodó a ihned p
Podobné recepty jako Buchtičky se šodó z Cukrárny Myšák
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku halušky, nebo v ...
Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák Sejkory, halušky, bramborák a mnoho dalších názvů, přitom se jedná o téměř identické jídlo. Základem jsou vždy strouhané brambory s pořádnou dávkou česneku a majoránky. Těsto se následně peče dokřupava, ideálně přímo
Podobné recepty jako Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku halušky, nebo v ...
Holubci od rodilé Ukrajinky
2. Postupně si uděláme náplň. 3. Orestujeme na oleji nakrájenou na kostičky cibuli a nastrouhanou mrkev. 4. Spaříme ryži, a vystydlou přendáme do velké mísy spolu s mletým sýrovým masem a orestovanou cibuli s mrkví. 5. Osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření dle chuti a vše důkladně rukama promí
Podobné recepty jako Holubci od rodilé Ukrajinky
Krkonošské knedlíky
Postup přípravy receptu. 1. Náplň: ve vodě namočíme houby, které nasekáme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme pokrájené houby a dusíme 10 minut, potom přidáme nakrájené uzené maso, vše zalijeme rozšlehanými vejci a mícháme do ztuhnutí. Necháme vychladnout.
Podobné recepty jako Krkonošské knedlíky
Krakonošův oheň
Postup přípravy receptu. 1. Z masa nakrájíme medailonky, mírně naklepeme, osolíme, posypeme drceným pepřem a chilli kořením. Opečeme na horkém oleji z obou stran, před dopečením přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, zalijeme smetanou, přisolíme a krátce zvolna provaříme. Plátky přelijeme
Podobné recepty jako Krakonošův oheň
Krkonošský hubník
Krkonošský hubník - recept: Houby pokrájíme na kousky, posolíme, zakápneme vodou a podusíme doměkka. Do velké mísy si nahrubo nastrouháme cibuli a česnek. Přidáme houby, mléko,
Podobné recepty jako Krkonošský hubník
Krkonošský houbovec
Krkonošský houbovec - recept: Sušené houby povaříme v přiměřeném množství vody asi 15 minut a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme, rozmočíme v mléce, přidáme utřený česnek,
Podobné recepty jako Krkonošský houbovec
Krkonošský toč
Postup přípravy receptu. 1. Brambory oloupeme, opláchneme ve studené vodě, nastouháme a tekutinu necháme okapat. Poté brambory spaříme horkým mlékem, přidáme dobře rozsekané škvarky, utřený česnek, majoránku, pepř, sůl a strouhanku. Hmotu promícháme a podle potřeby ještě zahustíme strouhankou. 2.
Podobné recepty jako Krkonošský toč
Krkonošský mls podle mě :D
Pracovní postup: Maso nakrájejte na kostičky. Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut. Pak přidejte maso, nechte ho zprudka zatáhnout a opékejte doměkka. Vlijte smetanu a nechte zhoustnout. Podle chuti přidejte sůl a pepř. Podávejte s rýží, ozdobené petrželkou.
Podobné recepty jako Krkonošský mls podle mě :D
Houbovka podle babičky
1. Nejprve si zvlášť do malého hrnce dáme vařit brambory, třeba ve slupce. 2. Velkou cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme v druhém hrnci na másle. Když zesklovatí, přidáme houby (čim víc druhů tím lepší chuť), kmín, sůl a podusíme asi 10 minut. 3. Potom zalijeme vodou a mlékem, přidáme masox.
Podobné recepty jako Houbovka podle babičky
Hrníčkový koláč (bublanina) z kefíru ovocný
Postup přípravy receptu. 1. Tento recept jsem si přivezl z dovolené pod názvem "ovocná bublanina". Přijde mi spíš jako ovocný koláč, ale to nic nemění na tom, že je to vláčná "mokrá" buchta, která se nemusí ničím zapíjet a chutná výtečně, recept je velmi rychlý a jednoduchý. 2.
Podobné recepty jako Hrníčkový koláč (bublanina) z kefíru ovocný