recepty

Lilková parmigiana


Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapráší...
(celý recept)

Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapráší....

Ingredience receptu

  • 2 domácí lilky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g rajčat z plechovky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • 1 hrst bazalky

Způsob přípravy

Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečeme na sucho na grilovací pánvi.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.

Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.

Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

Na závěr lilky posypeme lístky bazalky a parmazánem.


  • Kuchař: Adéla S.
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lilková parmigiana.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lilková parmigiana .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lilková parmigiana

Naši partneři