Lilková parmigiana recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Co s letošní likovou úrodou? Jednoduše si vyčarujte delikátní parmigianu. Lehké vegetariánské jídlo po kterém se jen zapráší.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 domácí lilky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 600 g rajčat z plechovky
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 250 g mozzarelly
  • 100 g parmazánu
  • 1 hrst bazalky


Způsob přípravy

Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečeme na sucho na grilovací pánvi.

Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.

Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.

Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.

Na závěr lilky posypeme lístky bazalky a parmazánem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lilková parmigiana recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lilková parmigiana.
Nebo hledejte podobné podle části názvu lilková parmigiana .
Hledat podobné recepty na internetu jako Lilková parmigiana

Kde najít informace



×