Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce recept
Maso dám na 1 den do mléka - je šťavnatější a křehčí. Pak opláchnu a dám do vychladlé marinády, kterou dělám takto: Ocet zředím vodou 1:1 a přidám všechny ingredience, povařím 5 minut a nechám vychladnout. Ponořím do ní maso a nechám minimálně 1 den, lépe ale 2 - 3 dny.
Podobné recepty jako Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Kančí guláš po staročesku recept
Tématické fráze: recept na guláš z divokého kance jak naložit kančí maso kančí guláš výborný kančí guláš jak naložit kančí maso na guláš kančí guláš z plece naložení masa na kanci guláš kančí guláš apetit guláš z divočáka na rumu apetit recepty divočáka nalozeni kančí guláš recept staročeský ...
Podobné recepty jako Kančí guláš po staročesku
Utopenci
Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na kolečka. Vezmeme 5 litrovou sklenici, do které naskládáme na spodek 1cm vrstvu této cibule, na to špekáčky a tak dále až po vršek. Do ní pak vlijeme připravený nálev, tak, aby nám tam nezůstaly žádné vzduchové bubliny
Podobné recepty jako Utopenci
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pika. Recept na jídlo. Vybrané kategorie receptů. Moučníky. Kuřecí maso. Polévky.
Podobné recepty jako Nálev na utopence
Kančí guláš staročeský
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme.
Podobné recepty jako Kančí guláš staročeský
Kančí kýta na víně recept
Pak maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Nálev scedíme přes síto a odložíme stranou. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji s kouskem másla opečeme kýtu ze všech stran do hněda. Kančí kýtu vyjmeme a na výpeku orestujeme scezenou zeleninu i s kořením.
Podobné recepty jako Kančí kýta na víně
Divočák po myslivecku
Kančí maso,nakrájejte na kostky a naložte do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a utřeného česneku. Maso nechte marinovat alespoň 1 den. V hrnci rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli.
Podobné recepty jako Divočák po myslivecku
Kančí maso se šípkovou omáčkou recept
V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření. Na kousku sádla s oříškem másla usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a osmažíme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, restujeme a zalijeme vínem.
Podobné recepty jako Kančí maso se šípkovou omáčkou
Nálev na Znojemské okurky
Urychlí to plnění sklenic. Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - 1 díl mrkve, 1 díl celeru - nahrubo nastrouhat, 2 díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.
Podobné recepty jako Nálev na Znojemské okurky
Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem ...
Kančí kýtu prošpikujeme klínky špeku. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu smícháme s divokým kořením, červeným vínem a trochou vodu. Vložíme do hrnce, k zelenině přidáme maso, zakryjeme a necháme uležet do druhého dne. Druhý den maso vyjmeme, nálev scedíme a ponecháme pro zalití omáčky
Podobné recepty jako Špikovaná kančí kýta se šípkovou omáčkou a perníkovým knedlíkem ...
Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky recept
Kančí kýtu odblaníme, očistíme od tuku a nařežeme přes vlákno na cca 1,5cm silné plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opaprikujeme a zprudka opečeme na oleji. Maso vyjmeme na hluboký talíř a na výpeku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme plátky masa i se šťávou, kterou pustily do t
Podobné recepty jako Plátky z kančí kýty s nakládanými hříbky
Kančí kýta s jalovcem
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, podlijeme vodou, přidáme kančí kýtu a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme.
Podobné recepty jako Kančí kýta s jalovcem
Dančí maso na kořenové zelenině recept
Grilované kančí maso na bylinkách, pečená zelenina a mini topinky s česnekem . Jemné dušené vepřové a králičí maso na zelenině podle italského receptu . Králičí stehna na kořenové zelenině s citronovým rozmarýnem . Hovězí maso na víně s kořenovou zeleninou .
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Na podzim jsem nelenila a udělala šípkovou marmeládu, takže mohu vyzkoušet recept. Jen mi není jasné, co s hruškovým džusem, hruškami a medem. Logicky bych hrušky podusila s medem a džusem. K masu bych přidala podušené hrušky. Maso se určitě dusí se zeleninou (jako klasická svíčková).
Podobné recepty jako Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí kýta na víně s tymiánem
Mrkev, celer a cibuli očistíme, orestujeme na sádle, pak přidáme orestovat i maso, podlijeme 2 dcl červeného vína, vodou nebo vývarem, přidáme koření, osolíme a dusíme pod poklicí doměkka, tekutinu necháme skoro vydusit.
Podobné recepty jako Kančí kýta na víně s tymiánem
Svíčková od babičky recept
Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, t
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Kančí žebra s řeznickým salátem recept
Poté zkusime jak je maso měkké a můžeme podavat. Poznámka Řeznicky salat:1 kg řepy,1kg cibule,1 kgpapariky červené.Nálev:2 hrnky vody,1 hrnek cukru,1 hrnek octa,1/2 hrnku oleje.Řepu nastrouhame za syrova na hrubo,cibuli na proužky ,papriku na proužky,vše promícham,nalejeme nálev a dusíme 15-20 minut
Podobné recepty jako Kančí žebra s řeznickým salátem
Kančí gulášek recept
Maso z krkovice nakrájíme na kostky. Z kosti, kořenové zeleniny, bobkového listu a nového koření uvaříme vývar. Pokud nemáme originál kost, můžeme použít náhradou kost hovězí, v nouzi vývar z kostky. Maso naložíme den předem do marinády z oleje, česneku a koření divočina.
Podobné recepty jako Kančí gulášek
Kančí kýta po myslivecku (specialita)
Maso naložíme do směsi koření na 48 hodin a poté opečeme na pánvi podává se s hranolkami
Podobné recepty jako Kančí kýta po myslivecku (specialita)
Naložená kuřecí prsa
plátek kuřecí maso prsa. 2,5 hrnek mléko 3 lžíce med 1 ... Nálev na ovoce Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky Naložená cibule Naložená červená řepa Naložená kuřecí křídla.
Podobné recepty jako Naložená kuřecí prsa
Základní nálev na hovězí maso recept
Tématické fráze: nalozeni masa na svickovou jak naložit svíčkovou nakládání hovězího masa jak nalozit maso na svickovou naložení hovězího masa na svíčkovou nálev k naložení svíčkové naložení hovězího masa jak nalozit maso recepty z hovězího masa jak naložit utopence zavařování hovězího masa jak nalo
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Kančí guláš
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, rum, víno a dusíme do měkka. Po dobu dušení podléváme vývarem z kostí.
Podobné recepty jako Kančí guláš
Kančí po myslivecku recept
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1 - 1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala a pak přilijeme k masu a zelenině. Kančí po myslivecku nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podávám
Podobné recepty jako Kančí po myslivecku
Utopenci podle mě
**Nálev:** Svaříme vodu, ocet, nové koření, pepř, hořčičné semínko, sacharin, bobkový list a dvě lžičky soli a teplým lákem zalijeme špekáčky. Po vychladnutí dáme na týden do ledničky.
Podobné recepty jako Utopenci podle mě
Moc dobré naložené kuřecí maso recept
Maso nakrájíme na nudličky. Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky s kořením musí být rovné - nikoliv vrchovaté, jinak je to pak opravdu hodně ostré). Maso dáme do mísy, smícháme s kořením ze skleničky.
Podobné recepty jako Moc dobré naložené kuřecí maso
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
lžička nálev z paprik. sůl pepř mletý Podobné recepty. Burgery po našem. Buchty na páře. Buřty na pivě ... Hermelín na grilu Lehké ovocné řezy Mleté maso na žampionech. ... s pohankou Kančí guláš s bramborami. Další doporučené recepty:
Podobné recepty jako Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Nálev na sojové maso recept
Recept na základní nálev určený k ochucení sojového masa před další úpravou. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Nálev na sojové maso
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Maso (kančí, srnčí, ale i hovězí nebo králičí) na červeném víně je u nás super sváteční jídlo. Jen místo šípkové zavařeniny dávám rybízovou a navíc trochu kečupu. Omáčka se musí uležet alespoň 2 dny nebo chutná jako nepodařená rajská.
Podobné recepty jako Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje). Zavařujeme 20 minnut na 80 °C.
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Kančí maso s polentou recept
Na rozehřátém olivovým oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s mrkví, smažíme 5 minut. Maso vyndáme z marinády, marinádu však necháme stranou. Maso přidáme do mrkvového základu a restujeme dozlatova, poté přidáme 200 ml bílého vína a pomalu vaříme cca 1 hodinu. Občas promícháme, aby se maso nep
Podobné recepty jako Kančí maso s polentou
Kančí gulášek od Veru
Nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova na sádle, na ni dáme zatáhnout na kostky nakrájené maso. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, koření na divočinu, rum, víno a dusíme doměkka. Po dobu dušení podléváme vínem či vývarem.
Podobné recepty jako Kančí gulášek od Veru
Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Maso "z lesa" se často před samotnou kuchyňskou úpravou takzvaně moří (nakládá). Jednoduše se zbaví blan, osolí se, prošpekuje a obloží pokrájenou kořenovou zeleninou s divokým kořením. Na závěr jej zalijeme rozpuštěným máslem a necháme den odležet na chladném místě.
Podobné recepty jako Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme. Potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme.
Podobné recepty jako Kančí kýta se šípkovou omáčkou