Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem recept
Postup přípravy. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lžíci přepuštěného másla necháme v hrnci rozpustit, přidáme nakrájenou zeleninu a necháme chvilku restovat. Vše zalijeme vodou, přidáme bujon a necháme vařit, dokud nebude zelenina měkká. Ponorným mixérem pak všechno rozmixujeme na hlad
Podobné recepty jako Celerovo-petrželový krém s modrým sýrem
Celerový salát recept
2014 11:49. Celer si koupím na salát syrový,nastrouhám na hrubém struhadle,přidám cibuli na měsíčky a společně povařím ve sladko-kyselém nálevu.Do vychladlého přidám kukuřici,ananas a majonézu,promíchám...je levnější a bez šumky a sýru je taky výborný... jajiti. 1.
Podobné recepty jako Celerový salát
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem. Dokřupava osmažené malé řízečky, k tomu ty nejkřupavější domácí hranolky, a vše korunuje pikantní dip s hořčicí. Tohle jídlo opravdu nepatří mezi ta nejzdravější, ale občasná prasárnička připravená s láskou a poctivě nemůže škodit.
Podobné recepty jako Kuřecí nugetky s hranolky a hořčicovým dipem
Šťavnaté masové kuličky s rajčatovým dipem
Hranolky upečte v troubě podle návodu na obalu. Dip připravte z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložte rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujte dohladka. Dle chuti můžete přidat i kousek chilli papričky. Masové
Podobné recepty jako Šťavnaté masové kuličky s rajčatovým dipem
Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky z trouby | Prima ...
Mezitím připravte hranolky. Troubu rozpalte na 200 °C. Zeleninu očistěte a nakrájejte na tenké hranolky, o hraně 1–1,5 cm. Hranolky přesuňte do větší mísy nebo rovnou na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte je olivovým olejem, osolte a důkladně promíchejte, tak aby se všechna zelenina obalila o
Podobné recepty jako Medové kotletky s pivem a zeleninovými hranolky z trouby | Prima ...
Ukrajinská zelňačka
Polévku dochuťte a podávejte ji se zbylou slaninou a čerstvým křupavým chlebem. PRIMA TIP: Do ukrajinské zelňačky můžete přidat i kroupy (lépe předem uvařené) nebo hrst dobře propláchnuté quinoy, stačí na posledních 10 minut. Ukrajinská zelňačka , Foto: Marek Kučera.
Podobné recepty jako Ukrajinská zelňačka
S Klárou v kuchyni: Zupa ogórkowa
Give S Klárou v kuchyni: Zupa ogórkowa 4/4. Hodnoceno: 3x. Polská kuchyně je té české v mnohém podobná, přesto dokáže překvapit! Tradiční polévka s kyselými okurkami je pro nás trochu zvláštní, přesto vám bude chuťově připadat velmi známá – něco mezi kulajdou, kyselem a koprovkou. do 30 minut. 4–6 p
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Zupa ogórkowa
Voňavé pečené kuře s tandoori kořením
Kuře dejte na prkénko prsy nahoru. Menším ostrým nožíkem opatrně nakrojte a vykrojte skelet. Nožem veďte řez podél kosti a chrupavek, kůži nepřeřízněte. Rozkrojte na dvě poloviny. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuře osolte, opepřete, vetřete sušený česnek, kurkumu a tandoori. Na větší pánvi rozehřejt
Podobné recepty jako Voňavé pečené kuře s tandoori kořením
Baršč vilijovy
Postup. Kosti lehce opečte v troubě předehřáté na 180 °C. Stačí deset minut. Potom vložte do hrnce, přidejte omyté maso, zalijte studenou vodou a nechte vařit. Když je maso měkké, přidejte očištěnou kořenovou zeleninu a oloupanou cibuli v celku. Řepu oloupejte, nakrájejte na nudličky a poduste na má
Podobné recepty jako Baršč vilijovy
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle. Meorav jerušalmi je jeruzalémský mix gril z vnitřností, který se připravuje na velkém a žhavém litinovém tálu. Podle pověsti jídlo vzniklo původně ze zbytků v kuchyni. Když došlo uhlí, kuchař prostě všechno nakrájel a zprudka upekl na rozpáleném tálu. Je to tr
Podobné recepty jako Grilovaná krůtí srdce a játra na jehle
Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru
Postup. Do hluboké pánve na smažení dejte lžičku olivového oleje, rozpalte ho a vložte cibuli. Smažte na mírném ohni asi 8 minut, aby změkla. Mleté maso dobře okořeňte a nadělejte z něho 12 koulí. Zvyšte teplotu v pánvi, vložte do ní masové koule a smažte asi 5 minut, dokud nezhnědnou a neudělá se n
Podobné recepty jako Masové koule s fazolemi v silném rajském vývaru
Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou
Give Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou 4/4. Hodnoceno: 0x. Typický jarní recept - kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou. Recept od šéfa Zdeňka Pohlreicha je vždy zárukou. do 2 hodin.
Podobné recepty jako Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou
Český hospodský guláš z hovězího masa
Nejčastěji se k němu podávají hranolky. Použijete-li místo hovězího masa vepřové (a také několik nakrájených paprik a rajčat), vznikne prostě guláš vepřový – ovšem v Maďarsku vám ho podají jako tzv. perkelt, nejčastěji s noky nebo drobnými těstovinami. Autor: Marek Kučera Český hospodský guláš z hov
Podobné recepty jako Český hospodský guláš z hovězího masa
Jak na roastbeef podle FoodLover
Postup. Maso osušte a svažte provázkem. Jakmile je správně svázané, opepřete, naolejujte, přidejte hořčici a worcestrovou omáčku. Pak nechte marinovat i několik dní a solte těsně před pečením (marinování je samozřejmě na vás). Opečte maso na pánvi ze všech stran, přendejte do pekáčku a pozvolna pečt
Podobné recepty jako Jak na roastbeef podle FoodLover
Rizoto z trouby s pikantní cibulí
Nechte dusit asi 20 minut, až se všechen vývar vsákne a rýže bude měkká. Podávejte se strouhaným sýrem a s různými chuťovkami, například s pikantní cibulí. Na tu nakrájejte oloupanou cibuli na tenké kroužky. Dejte vařit asi půl litru vody. Do vysterilizované sklenice dejte cukr, sůl a ocet, případně
Podobné recepty jako Rizoto z trouby s pikantní cibulí
Kuřecí játra na majoránce
kuřecí játra 500 g. suché bílé vino 100 ml. smetana ke šlěhání 200 ml. cibule nakrájená najemno 1 ks. menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks. lístky čerstvé majoránky 6 snítek. česnek, nasekaný najemno 1 stroužek. kousek másla. extra panenský olivový olej.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
Kuře se slaninou a bílým vínem
Postup. Předehřejte troubu na cca 175 °C. Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev s odnímatelnou rukojetí. Slaninu nakrájejte na malé kousky a za občasného míchání restujte na pánvi 5–6 minut. Hotovou slaninu vyndejte z pánev, výpek v ní ale nechejte (snižte plamen, ať se vám během přípravy kuřete nepř
Podobné recepty jako Kuře se slaninou a bílým vínem
Americká klasika: Jižanské smažené kuře
Americká klasika: Jižanské smažené kuře. Velký talíř plný křupavých, měkkých, dozlatova usmažených kuřecích kousků bude mít na každé oslavě nebo pikniku zaručeně úspěch. Tím, že ponoříte kuře na několik hodin do podmáslí, dodáte masu chuť a zajistíte, že při smažení zůstane šťavnaté. Kyselina v ...
Podobné recepty jako Americká klasika: Jižanské smažené kuře
Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Postup. Na rozehřátém oleji osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli se šunkou. Přidejte pokrájené papriky a také orestujte. Poté přidejte pokrájená rajčata, čerstvý tymián a na mírném plameni duste asi dvacet minut, dokud lečo nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a špetkou cukru.
Podobné recepty jako Lečo se šunkou a cherry rajčátky
Levandulové kuřecí kousky a šťouchaná dýně s parmazánem ...
V míse umíchejte směs oleje, soli, pepře, citronové šťávy, medu, česneku, vína a všech utlučených bylinek. Vložte maso a promíchejte se směsí tak, aby jí byly všechny kousky kuřete obalené. Pak mísu zakryjte potravinovou fólií a nechte přes noc marinovat. Druhý den rozpalte troubu na 160 °C.
Podobné recepty jako Levandulové kuřecí kousky a šťouchaná dýně s parmazánem ...
Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Do jogurtu přidejte kurkumu a šťávu z limetky. Směs nalijte na maso. Lehce promíchejte a vložte na gril pomazaný máslem. Nejdříve grilujte ze strany s kůží. Mezitím připravte salát. Nastrouhejte oloupanou okurku nahrubo a důkladně osolte. Nechte ji chvíli vypotit. Vodu, kterou okurka pustí, slijte.
Podobné recepty jako Kuřecí v jogurtu se salátem raita
Žluté krůtí curry s chřestem a hlívou
Žluté krůtí curry s chřestem a hlívou. Zelený chřest se náramně hodí do asijských jídel – stačí mu totiž velmi krátká tepelná úprava. V tomto thajském curry je použita žlutá pasta, která je jemnější než červená a zelená, ale pokud máte rádi ostrá jídla, můžete zvolit libovolnou curry pastu.
Podobné recepty jako Žluté krůtí curry s chřestem a hlívou
Ostré malajské nudle
Na omáčku: kvalitní kečup 4 lžíce. thajská rybí omáčka 4 lžíce. sladká chilli omáčka 3 lžíce. omáčka ze suchého sherry 3 lžíce. tmavá nebo světlá sójová omáčka 2 lžíce. Nejlepší recepty emailem. Jednou týdně vám pošleme výběr nejzajímavějších receptů.
Podobné recepty jako Ostré malajské nudle
Kuře pečené v mléce
celé kuře, ideálně farmářské 1 ks. celá skořice 1/2 svitku. čerstvé šalvějové lístky 1 plná hrst. citronová kůra ze dvou citronů nakrájená na plátky. Česnek 1 palice. plnotučné mléko 2 1/2 hrnku. Olivový olej. Sůl. čerstvě namletý pepř.
Podobné recepty jako Kuře pečené v mléce
Krůtí paštika s whisky a šalvějí
Játra nakrájejte na menší kousky. Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a šalvěj a smažte 2 minuty. Přidejte játra a smažte další 3 minuty. Vlijte do pánve whisky a nechte probubávat, až se všechna tekutina odpaří. Játrovou směs rozmixujte s máslem a smet
Podobné recepty jako Krůtí paštika s whisky a šalvějí
Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z ...
V poslední letošní epizodě pořadu Pečeme podle hvězd připravil kuchař Martin Kincl sváteční pokrm z králičího hřbetu s velmi zajímavými přílohami.
Podobné recepty jako Králičí hřbet s konfitovaným bramborem, jablečným ragú a pyré z ...
Králík na víně s kapary a olivami
Vše vmíchejte do omáčky a duste ještě 10 minut. Ke konci můžete mírně zvýšit teplotu, aby se omáčka zahustila. Podle chuti osolte a opepřete a přímo v pekáči neste na stůl. Podávejte s bílým chlebem. Králík na víně s kapary a olivami; foto: Letní kuchyně.
Podobné recepty jako Králík na víně s kapary a olivami
Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší ...
Postup. Líčka osolte a opepřete. Na oleji nebo sádle je zprudka opečte z obou stran, přidejte sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijte balzamikovým octem. Nechte vypařit, poté podlijte pivem nebo vínem a opět nechte skoro odpařit. Nakonec zalijte vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dus
Podobné recepty jako Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší ...
VIDEO: Indický tajine s kuřecím masem
Hovězí tajine s medem a švestkami, petrželový kuskus. Karolína, domácí kuchařka. Svíčková z daňka s brusinovými knedlíky. Doporučujeme recepty. Maso. Vepřová kotleta s fazolkami podle Šéfa. Maso . Pečené kuře na jablkách s dýňovými šulánky. Maso. Vietnamské kuřecí curry s mrkví a bramborem. Chuťovky
Podobné recepty jako VIDEO: Indický tajine s kuřecím masem
Kuře v kokosovém mléce na tymiánu
Postup. Troubu předehřejte na 180 °C. Kousky masa pečlivě osolte a opepřete. Ve velkém silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej s máslem. Vložte maso a opečte ho z obou stran, z každé asi 4 minuty, až maso zezlátne. Vmíchejte tymián a stroužky česneku, pak vlijte kokosové ml
Podobné recepty jako Kuře v kokosovém mléce na tymiánu
Kuře ochucené whisky s houbami a hořčičnou omáčkou ...
Kuře s hořčičnou omáčkou je oblíbeným pokrmem snad ve všech evropských kuchyních, houby mu dodají zemitost a whisky ho nádherně ovoní. Použít můžete jakoukoliv jednosladovou whisky (single malt). Šéfkuchař James Martin miluje tu z palírny Edradour.
Podobné recepty jako Kuře ochucené whisky s houbami a hořčičnou omáčkou ...
Králičí roláda s hráškovým pyré
Give Králičí roláda s hráškovým pyré 4/4. Hodnoceno: 0x. Králičí maso se dříve jedlo mnohem častěji. A je velká škoda, že se z našich talířů téměř vytratilo, patří totiž mezi masa dietní, s velmi jemnou chutí. Naštěstí v dobrých řeznictvích králičí maso seženete a můžete z něj připravit třeba tuhle
Podobné recepty jako Králičí roláda s hráškovým pyré
Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně ...
Na závěr vmíchejte olivy a podávejte s hranolky nebo smaženými bramborami. Další velkou porci inspirace najdete v novém čísle magazínu Prima FRESH. Autor: Kuchařka z cest 2 Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně. reklama . Neplecha na plechu – Kuchařka z cest 2 Markéta a František Loren
Podobné recepty jako Picado z Madeiry – dušené hovězí maso na bílém víně ...
Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny ...
Podlijte vínem a nezakryté duste sotva 10 minut do změknutí. Osolte a opepřete podle chuti a dolaďte rozemnutou sušenou majoránkou. Podávat můžete s dušenou rýží anebo kuskusovým salátem. Autor: Hovory s řezníkem. Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny. reklama.
Podobné recepty jako Rychlá večeře: Krůtí játra na víně podle Florentýny ...
Jehněčí kotletky se zeleninou, cizrnou a salsou verde ...
jehněčí hřebínek 2x 500 g (vždy asi 6 kotletek) Sůl 18 g. čerstvě namletý pepř 1/2 lžičky. sušený mletý česnek 2 lžičky. mletý bobkový list 1 lžička. mleté nové koření 1/2 lžičky. čerstvý rozmarýn 1 snítka. Olej 2 lžíce. Máslo 3 lžíce.
Podobné recepty jako Jehněčí kotletky se zeleninou, cizrnou a salsou verde ...
Řecké kuře
Postup. Troubu předehřejte na 250 °C nebo rozpalte gril. Horní kuřecí stehna dejte spolu s olivovým olejem, utřeným česnekem, 2 lžícemi nasekaného oregana, ¼ lžičkou mletého fenyklu, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem do mísy, dobře promíchejte a nechte zhruba 30 minut
Podobné recepty jako Řecké kuře
Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ...
Kuřecí kapsy plněné sýrem se vracejí na výsluní, ale nebyl by to Zdeněk Pohlreich, aby je nepřipravil neotřele a moderně. Pikantní gorgonzolu zjemňuje ricotta a mascarpone a místo smažených hranolků doplňuje křupavé kuře restovaná kapusta se špenátem, zdravá zimní zelenina, kterou většina lidí zná j
Podobné recepty jako Kuřecí prso plněné gorgonzolou s kapustou a pekanovými ...