Špaldový podmáslový chléb recept
Eva: myslím, že Tvůj komentář se netýká tohoto receptu. Použila jsi jinou mouku a také jsi nedodržela gramáž. V receptu je celkem 625 g mouky a ty uvádíš, že jsi dala 550 g. Zřejmě jsi měla těsto hodně řídké, proto se chlebík nepovedl. Jak píše Magdalenka, poměr surovin sypké a tekuté je třeba dodrž
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb
Podmáslový mazanec s brusinkami recept
Tématické fráze: velikonoční mini mazance pomazánka z droždí mazanec ze sušeného droždí mazanec bez droždí mazanec z kefiru velikonoční mazanec ze sušeného droždí podmáslový mazanec z domácí pekárny mazanec susene drozdi mazanec z drozdi brusinky do mazance vonavy mazanec od ivi mazanec z tvarohu a
Podobné recepty jako Podmáslový mazanec s brusinkami
Domácí chléb pečený v troubě recept
Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vypracujeme těsto. Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám. Pokud se bude zdát těsto řídké, můžeme přidat trochu mouky. Necháme dobře
Podobné recepty jako Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chleba
Než začne péct, těsto vyndám, zamotám jako na knedlík a než se rozehřeje trouba nechám už na plechu dokynout. Před pečením potřu těsto studenou vodou. Peču horkovzduchem cca 45 min. při 170 st. Chleba nabude do výšky, ale nerozjede se. Do trouby je vhodné dát kastrůlek nebo na pekáček trochu horké v
Podobné recepty jako Domácí chleba
Hrníčková rychlo pizza těsto
Včera jsem ho dělala, jenom jsem obměnila mouku za celozrnnou a místo octa se sodou udělal klasický kvásek s droždím.Do těsta jsem ještě zapracovala hrst bazalky a trošku lněných semínek. Navrch jsem dala co dům dal a jen se po ní zaprášilo. Líbí se mi všechny hrníčkové recepty, ale tenhle na pizzu
Podobné recepty jako Hrníčková rychlo pizza těsto
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Podmáslová buchta recept
dobraá buchta takovou sem naposled jedla u kamošky akorat tam nepíšeš jak dlouho a na kolik to pečeš chyba to tam psat musite každa buchta se peče jinak a to řikam i ostatnim tady ju?když chci prodat recept tak sevším všudy ju?takhle to jako tady to mate a poser se dik tak příště děvče
Podobné recepty jako Podmáslová buchta
Domácí žitný chléb z pekárny recept
Tenhle je výrazně lehčí, odhaduji ho na cca 1 kg. Byla bych opatrná i co se týče vody. Podle fotky to vypadá, že jí je v těstě moc, chleba není po celém povrchu pěkně vyklenutý, místy se trošku propadá, což může být větším množstvím vody nebo také zbytečně velkým množstvím kvasnic.
Podobné recepty jako Domácí žitný chléb z pekárny
Francouzská bageta hrníčkový recept
Francouzská bageta - hrníčkový recept - recept: Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a
Podobné recepty jako Francouzská bageta hrníčkový
Vánočka mojí babičky recept
Obecně mám ráda recepty, ve kterých je sádlo. Vánočka je pak krásně vláčná. Zkusila jsem tedy tento, jiný než můj obvyklý recept,ale je v něm velmi málo tekutých přísad a bez přidání mléka bych hmotu možná ani nespojila. S pokorou se vracím ke svému původnímu.
Podobné recepty jako Vánočka mojí babičky
Babiččin houskový knedlík
Poté se knedlík vaří celkem 15 minut bez pokličky, po 8 minutách ho obraťte v hrnci, aby se provařil rovnoměrně. 4 TIP: pokud se rozhodnete dělat knedlíky do zásoby, například z 12 rohlíků, je dobré odměřit si mléko tak, že nejprve do odměrky dáte 1 vejce a teprve pak dolejete mléko do 6 dl.
Podobné recepty jako Babiččin houskový knedlík
Dukátové buchtičky
Těsto svineme do rolády. (Pokud je příliš dlouhé, rozřežte na polovinu a sviňte zvlášť, lépe se stlačuje). Roládu nakrájíme na plátky asi 2 cm silné a skládáme na vymazaný plech těsně k sobě (tak jako byly v závinu, ne řeznou stranou), přičemž dotykové strany omastíme, aby se daly dobře oddělit. Nec
Podobné recepty jako Dukátové buchtičky
Rakvičky recept
Rakvičky pečeme v mírně vyhřáté troubě do mírně zlatavé barvy. Pozor, troubu neotvírat prvních 5 minut, jinak těsto spadne. Při pečení se amonium uvolňuje, takže bude cítit trochu jako čpavek, ale po vychladnutí jsou výborné. Před podáváním postříkáme rakvičky šlehačkou.
Podobné recepty jako Rakvičky