recepty

Brusinková omáčka


Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině...
(celý recept)

Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině. Ve vyšší pánvi smícháme cukr s pomerančovou š...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření15 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 100 g třtinového cukru Muscovado
  • 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • 100 ml pomerančové šťávy nebo džusu

Způsob přípravy

Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině. Ve vyšší pánvi smícháme cukr s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. Nyní přidáme brusinky a vše vaříme 5 až 8 minut. U mražených brusinek stačí 5 minut, u čerstvých o několik minut více. Brusinky by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené. Pak omáčku necháme vychladnout a zhoustnout. V ledničce vydrží až 1 týden. Můžeme také do omáčky přidat chilli koření nebo zázvor, to podle osobní chuti. Ale není to nutné, i tak bude tato omáčka výborná. Při podávání by měla mít pokojovou teplotu.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brusinková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brusinková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brusinková omáčka

Naši partneři