Cuketa plněná mletým masem recept
Cuketa plněná mletým masem zapečná v troubě a podávaná hork,á je skvělý předkrm. Můžeme ji ale připravit i jako lehčí oběd nebo večeři s přílohou, což mohou být třeba vařené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 cukety
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- 50 g strouhaného parmezánu
- 250 g rajčatového protlaku
- špetka chilli koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Cukety důkladně omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme opatrně dužinu. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek. Krátce osmahneme, a když cibule zesklovatí, přidáme do pánve mleté maso. Stále mícháme, aby se maso osmahlo a rozdělilo.
K masu nyní přidáme nakrájenou dužinu z cukety, promíchámeji s masem, a směs okořeníme pepřem, chilli a osolíme podle chuti. Nakonec do masové směsi vmícháme rajčatový protlak. Troubu si mezitím předehřejeme na 170 stupňů.
Na vymazaný pekáč naskládáme vydlabané cukety a naplníme je masovou směsí. Pekáč zakryjeme víkem a cukety pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut. Pak víko odstraníme, cukety posypeme čedarem a jeeště přibližně 12 minut dopečeme, až se sýr zbarví do zlatova.