Francouzský dezert s jablky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí6 porcí

Francouzský dezert s jablky podáváme hned jak ho vyndáme z trouby. Použijeme-li lehce nakyslá jablka, uděláme jen dobře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 6 jablek
  • 120 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 60 g mandlí
  • 1 vanilkový cukr
  • 80 g tuhého másla


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Jen velmi krátce je povaříme ve vodě s dvěma lžícemi cukru. Nesmí se rozvařit.

Do máslem vymazané koláčové formy naskládáme povařená a okapaná jablka. V misce z mouky, cukru, vanilkového cukru, nastrouhaných mandlí a másla připravíme drobenku. Drobenkou posypeme jablka ve formě, a v předehřáté troubě pak dezert pečeme asi půl hodiny. Jakmile drobenka lehce zhnědne, můžeme dezert podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Francouzský dezert s jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Francouzský dezert s jablky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu francouzský dezert jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Francouzský dezert s jablky

Kde najít informace



×