Francouzský dezert s jablky recept
Francouzský dezert s jablky podáváme hned jak ho vyndáme z trouby. Použijeme-li lehce nakyslá jablka, uděláme jen dobře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 jablek
- 120 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 60 g mandlí
- 1 vanilkový cukr
- 80 g tuhého másla
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Jen velmi krátce je povaříme ve vodě s dvěma lžícemi cukru. Nesmí se rozvařit.
Do máslem vymazané koláčové formy naskládáme povařená a okapaná jablka. V misce z mouky, cukru, vanilkového cukru, nastrouhaných mandlí a másla připravíme drobenku. Drobenkou posypeme jablka ve formě, a v předehřáté troubě pak dezert pečeme asi půl hodiny. Jakmile drobenka lehce zhnědne, můžeme dezert podávat.