Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii a posílí vaší imunitu. Salát můžete podávat jako přílohu k masu či rybě. Ideální oběd v tomto období. (celý recept)
Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii a posílí vaší imunitu. Salát můžete podávat jako přílohu k masu či rybě. Ideální oběd v tomto o...
2–3 červené čekanky, rozdělené na listy, nakrájené
1 červená cibule, nakrájená na velmi tenké plátky
20 g bazalky
Způsob přípravy
Z pěti grapefruitů vykrájejte segmenty a dejte je na sítko vykapat do misky.Šestý vymačkejte (měli byste získat asi 300 ml šťávy). Do šťávy přidejte med, chilli, sůl, pepř a přiveďte k varu.
Ztlumte plamen a svařte zhruba na čtvrtinu. Dejte stranou a nechte vychladnout, poté zašlehejte olivový olej, citronovou šťávu.
Na pánvi si na sucho opražte slunečnicové semínka s trochou soli. Můžete použít jakékoliv ořechy budete chtít.
Do mísy rozložte polníček, čekanku, cibuli, bazalku a grapefruitové segmenty, přelijte zálivkou a podávejte. Ideálně k steaku.