Patizonové karbanátky recept
Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vejce
- 120 g strouhaného sýra
- 1 patizon
- 3 lžíce polohrubé mouky
- rostlinný olej na smažení
- strouhanka na obalení
- špetka soli
- špetka mletého pepře
Způsob přípravy
Nejprve oloupeme patizon, odstraníme z něho semena a a nahrubo ho nastrouháme. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme k němu vejce, mouku a nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs podle své chuti osolíme a opepříme.
Z hotové směsi vytvoříme malé karbanátky, obalíme je v jemné strouhance a na rozpáleném oleji je smažíme dozlatova.
Patizonové karbanátky doplníme bramborovou kaší nebo vařenými brambory.