recepty

Patizonové karbanátky


Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány...
(celý recept)

Patizonové karbanátky se sýrem příjemně překvapí svou chutí. Velmi chutné jídlo vhodné nejen pro vegetariány....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření50 minPočet porcí3 porce


Ingredience receptu

  • 1 vejce
  • 120 g strouhaného sýra
  • 1 patizon
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • rostlinný olej na smažení
  • strouhanka na obalení
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře

Způsob přípravy

Nejprve oloupeme patizon, odstraníme z něho semena a a nahrubo ho nastrouháme. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme k němu vejce, mouku a nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme. Směs podle své chuti osolíme a opepříme.

Z hotové směsi vytvoříme malé karbanátky, obalíme je v jemné strouhance a na rozpáleném oleji je smažíme dozlatova.

Patizonové karbanátky doplníme bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Patizonové karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu patizonové karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Patizonové karbanátky

Naši partneři