recepty

Rajská omáčka


Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky...
(celý recept)

Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád třeba s těstovinami. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci z másla, mouky a ci...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 60 g hladké mouky
  • ¾ l masového vývaru
  • 40 g másla
  • 10 g cukru
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • mletý černý pepř
  • pár kuliček celého černého pepře
  • 1 bobkový list
  • pár kuliček nového koření
  • sůl
  • špetka tymiánu
  • perník na strouhání
  • 1 cibule

Způsob přípravy

Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád třeba s těstovinami. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci z másla, mouky a cibule upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a dobře promícháme. Přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list a povaříme. Potom omáčku dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme rajský protlak, dobře promícháme a dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhaného perníku.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rajská omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rajská omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rajská omáčka