Rajská omáčka recept
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 60 g hladké mouky
- ¾ l masového vývaru
- 40 g másla
- 10 g cukru
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- mletý černý pepř
- pár kuliček celého černého pepře
- 1 bobkový list
- pár kuliček nového koření
- sůl
- špetka tymiánu
- perník na strouhání
- 1 cibule
Způsob přípravy
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád třeba s těstovinami. Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci z másla, mouky a cibule upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a dobře promícháme. Přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list a povaříme.
Potom omáčku dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme rajský protlak, dobře promícháme a dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhaného perníku.