Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. (celý recept)
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád třeba s těstovinami.
Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci z másla, mouky a ci...
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád třeba s těstovinami.
Cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci z másla, mouky a cibule upražíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a dobře promícháme. Přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkový list a povaříme.
Potom omáčku dle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme rajský protlak, dobře promícháme a dochutíme cukrem, solí a mletým pepřem.
Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhaného perníku.