Rakytníkový koláč recept
Čas sklizně blahodárného rakytníku je tady. Zkuste si připravit svěží rakytníkový koláč s drobenkou. Pokud si chcete upéct zdravější variantou použijte celozrnnou mouku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Těsto:
- 250 g celozrné hrubé mouky
- 250 g celozrné polohrubé mouky
- 200 g třtinového cukru
- 120 ml olivového oleje
- 250 ml kefíru
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Drobenka:
- 150 g másla
- 100 g třtinového cukru
- 100 g polohrubé celozrné mouky
Způsob přípravy
Smíchejte všechny suroviny na těsto, nejlépe v kuchyňském robotovi. V misce smíchejte změkklé máslo, cukr, mouku a všechny ingredience pořádně rozmačkejte rukou, dokud nevznikne lehce drobivá směs.
Vymažte si pečící plech máslem a vysypeme moukou. Těsto vlejte na plech a navrch klaďte rakytník a ostružiny. Nakonec to celé posypeme drobenkou a dáme péct na 45 min na 180 °C.