Nabídka
Přidej
recepty

Rybí polévka „Halászlé"


Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě.
(celý recept)

Kdo rád maďarskou kuchyni bude tento recept na polévku Halászlé znát a tomu se bude opakovaně vracet chuť na ní. Přinášíme tedy její recept, který je zde ve své základní podobě....

Ingredience receptu

  • 1 kg rybího masa z různých druhů ryb (kapr, fogoš, pstruh, štika)
  • sůl
  • 12 dkg cibule
  • 1 1/2 litru vody
  • 2 lžičky červené papriky
  • 2 zelené papriky
  • 4 zralá rajčata

Způsob přípravy

Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Jikry nebo mlíčí z ryb osolíme a necháme stát.

Očištěnou cibuli rozsekáme nadrobno, zali­jeme vodou, přidáme nakrájené ryby, červenou papriku, na kolečka nakrájenou zelenou papriku, sůl a pomalu vaříme, až všechno změkne.

Před dovařením přidáme nasolené jikry nebo mlíčí, omytá rajčata a vaříme ještě asi 15 minut.


  • Kuchař: Lukáš Svítil
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí polévka „Halászlé".
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí polévka „halászlé" .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí polévka „Halászlé"

Naši partneři