recepty

Segedínský guláš z vepřového masa


Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná...
(celý recept)

Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná. Kysané zelí propláchneme studenou vodou, ne...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 900 g vepřového plecka
  • 1,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 450 g kysaného bílého zelí
  • 1 střední bílá cibule
  • 180 ml smetany
  • 100 g másla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • polohrubá mouka
  • 200 ml vody

Způsob přípravy

Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná. Kysané zelí propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Polovinu másla rozpustíme v kastrole a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme maso na kostky, osolíme a opepříme. Když cibulka začne zlátnout, přidáme k ní maso a osmahneme ho za stálého míchání ze všech stran. Nyní maso zasypeme mletou paprikou, zamícháme, podlijeme trochou vody a zvolna ho dusíme tak dlouho, až změkne. Je-li třeba, občas ho znovu podlijeme vodou. Na posledních 10 až 15 minut k masu přidáme zelí, zbytek másla a společně s masem ho také podusíme. Hotový guláš zahustíme trochou mouky a ještě pár minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, už nevaříme, jen důkladně promícháme a podle chuti dochutíme pepřem, solí, nebo vodou z kysaného zelí.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu segedínský guláš vepřového masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Segedínský guláš z vepřového masa

Naši partneři