Recept Segedínský guláš z vepřového masa

Detail receptu na jídlo Segedínský guláš z vepřového masa. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Segedínský guláš z vepřového masa

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná.

Kysané zelí propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pokrájíme ho na menší kousky. Polovinu másla rozpustíme v kastrole a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibulku. Mezitím si nakrájíme maso na kostky, osolíme a opepříme. Když cibulka začne zlátnout, přidáme k ní maso a osmahneme ho za stálého míchání ze všech stran.

Nyní maso zasypeme mletou paprikou, zamícháme, podlijeme trochou vody a zvolna ho dusíme tak dlouho, až změkne. Je-li třeba, občas ho znovu podlijeme vodou. Na posledních 10 až 15 minut k masu přidáme zelí, zbytek másla a společně s masem ho také podusíme. Hotový guláš zahustíme trochou mouky a ještě pár minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, už nevaříme, jen důkladně promícháme a podle chuti dochutíme pepřem, solí, nebo vodou z kysaného zelí.

Segedínský guláš z vepřového masa s houskovým knedlíkem je jídlo, které má spoustu příznivců. Chuť kysaného zelí ve smetanové omáčce je prostě jedinečná. Kysané zelí propláchneme studenou vodou, ne...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Segedínský guláš z vepřového masa


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Segedínský guláš z vepřového masa

Ingredience receptu Segedínský guláš z vepřového masa

900 g vepřového plecka
1,5 lžičky mleté sladké papriky
450 g kysaného bílého zelí
1 střední bílá cibule
180 ml smetany
100 g másla
sůl
mletý černý pepř
polohrubá mouka
200 ml vody

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vepřové
Hledat podobné recepty jako Segedínský guláš z vepřového masa

Podobné recepty jako Segedínský guláš z vepřového masa


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů