Škubánky jako od maminky recept
Škubánky jako od maminky, osmažené na nepřilnavé pánvi s trochou oleje dozlatova, to je pro mnohé z nás pochoutka našeho dětství. Levné a rychle připravené jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 125 g hrubé mouky
- 1 lžička soli
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Vodu scedíme a ještě horké brambory zasypeme hrubou moukou. Přikryjeme hrnec poklicí a necháme 2 minuty stát.
Nyní brambory rozšťoucháme a rozmícháme, až vznikne hustá a hladká kaše. Mezitím si ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Lžící z bramborového těsta vykrajujeme škubánky a na oleji je ze všech stran smažíme dozlatova.
Může to být i netradiční příloha k masům, nebo přidáme oblíbený dip a podáváme třeba s čerstvým zeleninovým salátem.